Climent destaca la tasca de Fepeval en el desenvolupament de la Llei d’Àrees i la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització a la Comunitat

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat la important tasca de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, “en el desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials i en la constitució de les Entitats de Gestió i Modernització als Parcs Empresarials de la Comunitat “.

“Per això -ha continuat- des del Ivace continuarem donant suport a l’esforç i treball de Fepeval amb un nou conveni en aquest exercici 2021 que comptarà amb un pressupost de 50.000 euros, enfront dels 30.000 actuals”.

Climent ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció al seminari web per donar a conèixer els resultats de la segona enquesta de Fepeval ‘Perspectives econòmiques i nous desafiaments davant el COVID-19’, centrada en l’impacte de la pandèmia en els parcs empresarials, el coneixement de les empreses sobre les Entitats de Gestió i Modernització, (EGM), i les comunitats Energètiques Locals, (CEL). La presentació ha comptat amb la participació de la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

Aquesta enquesta és una de les accions que s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Ivace i Fepeval corresponent a l’exercici 2020 per donar a conèixer la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat.

Tal com ha destacat el conseller d’Economia, les conclusions d’aquesta enquesta “ens permeten conèixer l’opinió i valoracions de el teixit empresarial valencià respecte a eines que des de la Conselleria i el Ivace estem desenvolupant per impulsar els Parcs Empresarials, com les Entitats de Gestió i modernització i les Comunitats Energètiques Locals “.

El conseller ha destacat els avantatges de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, aprovada per les Corts el maig de 2018, “que respon a una demanda històrica de el sector”.

“Aquesta normativa ha continuat és pionera, un referent nacional i facilita mecanismes per sumar i desenvolupar actuacions conjuntes, com les Entitats de Gestió i Modernització així com la classificació de les àrees industrials per categories segons els seus serveis i dotacions que des del Ivace ja estem implementant “.

D’aquesta manera, ha assenyalat que els polígons industrials “funcionen millor amb un ens gestor com les EGM per poder millorar els seus serveis i infraestructures i fer-los més competitius i atractius per a la implantació de nous projectes i noves inversions i beneficiar, al seu torn, a les empreses ja instal·lades “.

Comunitats Energètiques Locals

Durant la seva intervenció, el titular d’Economia Sostenible ha assegurat que les comunitats energètiques locals “poden contribuir plenament a la descentralització i democratització dels sistemes energètics i fomentar un desenvolupament econòmic i social sostenible a nivell local”.

Per Climent “són un element clau en la transformació de el model energètic, ja que persegueixen fins no només econòmics, sinó també fomentar la participació ciutadana, la utilització de les cadenes de subministrament locals i brindar oportunitats d’ocupació, mantenint el valor de la generació de l’energia dins de la població local “.

“Per tot això, des del Ivace estem liderant les accions per aconseguir el seu desenvolupament i implantació massiva en el nostre territori”, ha conclòs.

Protagonisme Parcs Empresarials

Durant la seva intervenció en la clausura de l’seminari web, la directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha manifestat que actualment ens enfrontem a un nou escenari econòmic marcat per la COVID-19 en què els parcs empresarials cobren un especial protagonisme.

“Són espais clau per a l’economia dels nostres municipis i comarques, en ells se situen les empreses que generen ocupació i contribueixen a generar riquesa i creixement econòmic”. “Per això -ha explicat- deuen i han de ser element clau en la recuperació i la reactivació de l’economia i han de ser entorns altament competitius i d’alta qualificació”.

Així mateix, ha recordat la importància d’accions que s’estan impulsant des del Ivace “com la digitalització, l’economia circular que és un element fonamental per a la competitivitat de les nostres empreses en l’escenari econòmic post-COVID i la participació i col·laboració entre les indústries” .

Pel que fa a les comunitats Energètiques Locals, Company ha assenyalat que “es tracta d’una figura completament nova que l’any passat des del Ivace vam posar en marxa d’una línia específica d’ajuts adreçada les comunitats energètiques i que seguirem treballant per incorporar-la a les àrees empresarials” .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: