Climent: ‘Avalem Territori permetrà entendre la nostra realitat i dissenyar les polítiques públiques adequades a cada lloc i cada moment’

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, acompanyat de l’secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i el vicerector de Projecció Territorial i Societat la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha presentat el llibre ‘Estratègies Territorials i ocupació Valencià ‘, un projecte impulsat per Labora, el Servei Valencià d’ocupació i Formació, amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume i de Castelló.

Aquesta publicació recull el conjunt d’estratègies per laeEmpleo que han estat elaborades des del territori valencià, el que ha permès elaborar una planificació estratègica que defineix les accions que integren cada un dels vint Pactes per l’Ocupació. Aquest projecte destaca per la seva flexibilitat, que s’anirà adaptant a les circumstàncies que puguin succeir-se a llarg de el temps en base a les àrees de treball establertes.

En paraules de l’conseller, “aquest treball és fruit d’un llarg procés d’anàlisi i investigació per territoris, que ha permès elaborar una estratègia que integra els vint Pactes per l’Ocupació”.

Climent ha destacat tres objectius generals: el creixement intel·ligent, el creixement sostenible i el creixement integrador, “fomentant una economia amb un alt nivell d’ocupació en una societat més inclusiva, cohesionada, justa, solidària, sostenible, transparent i participativa” i ha assegurat que “les oportunitats es multipliquen a mesura que s’aprofiten”.

Pel conseller, “Avalem Territori permetrà entendre la nostra realitat i dissenyar les polítiques públiques adequades a cada lloc i cada moment i, per això, estudis com aquest són fonamentals per al desenvolupament de polítiques públiques adequades a cada lloc i cada moment, en la investigació d’una ocupació digna i de qualitat “.

Per la seva banda, Nomdedéu ha agraït la col·laboració entre els diferents agents que han participat en l’elaboració d’aquesta publicació, com són els ajuntaments, agències de desenvolupament local, universitats i Labora. Aquesta publicació és fruit d’aquest treball compartit, on han participat més de 70 professionals tècnics locals i recull 26 acords territorials de tota la Comunitat.

Així mateix, ha destacat l’enorme esforç que s’ha fet per part del conjunt d’agents implicats per adaptar l’elaboració d’aquestes estratègies a la nova situació sobrevinguda durant 2020 amb l’impacte de la pandèmia de la COVID-19. La publicació recull els efectes dels primers mesos de la pandèmia i inclou també algunes actuacions i estratègies orientades específicament a la superació d’aquesta crisi, “un exemple de la capacitat de resiliència del territori”, segons Nomdedéu.

Un projecte referent

Per a Jorge Hermosilla, aquesta publicació sobre estratègies a l’entorn de l’mercat laboral “dissenyades des del territori valencià, constitueix un referent per a aquells projectes que tinguin com a temàtiques l’ocupació i la innovació territorial.”

A més, al llarg de l’passat 2020, un any excepcional per la incidència de la COVID-19, el confinament i l’adaptació a una nova normativa, s’ha desenvolupat “una iniciativa impulsada per Labora amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat del territori mitjançant polítiques adaptades a aquesta singularitat “, ha destacat Hermosilla.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: