Climent anuncia a Gandia un increment del 20% en les ajudes destinades a millorar els polígons industrials de La Safor

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la Conselleria “incrementarà en un 20% les ajudes destinades a la millora i modernització dels polígons industrials de La Safor”.

“Anem a passar de subvencionar el 70% al 90% del pressupost de les obres d’actuació als polígons, el que suposa una aposta decidida per part del Consell i de la Generalitat per modernitzar els nostres polígons, millorar els serveis i dinamitzar l’economia”, ha destacat.

Climent ha explicat també que, actualment, “des de la Conselleria i el Ivace hem destinat més de tres milions d’euros per millorar la qualitat dels polígons industrials de La Safor”, una quantitat que augmentaria amb el increment de les ajudes.
El conseller s’ha manifestat així en la seua visita a les obres de modernització que actualment s’estan duent a terme al Polígon Industrial El Real de Gandia i el Alcodar de Gandia. Climent, que ha estat acompanyat per la directora general d’Ivace, Júlia Company, ha conegut primerament junt a l’alcalde de El Real de Gandia, Gustavo Mascarell, les actuacions del Polígon Industrial de Real de Gandia que permetran millorar l’enllumenat públic, la creació d’un jardí tanca i la millora de les zones d’accés amb una inversió per part de la Conselleria de 221.056,54 euros.

Posteriorment, Climent i Company s’han traslladat fins Gandia per conèixer l’estat de les obres del Polígon Industrial Alcodar que consisteixen, principalment, en la instal·lació d’un sistema de vigilància, la creació d’un carril bici, la millora de l’enllumenat, la creació d’una web, la renovació de la senyalització o la implantació d’una xarxa d’aigües pluvials, on la Conselleria invertirà 913.824,76 euros.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins del Pla d’Ajudes a Polígons Industrials de la Comunitat Valenciana, que compta al 2017 amb un pressupost de 19 milions d’euros i, per als anys 2018-2019, disposarà de 51 milions d’euros per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics a la Comunitat Valenciana.

Per al conseller, són obres clau amb les que “millorarem la qualitat del Polígon Industrial Alcodar i el Polígon El Real de Gandia, claus per al desenvolupament de Gandia i del conjunt de la comarca”.

En elles, s’ha incidit especialment en actuacions centrades en les zones d’accés als polígons, de forma que beneficien tot el conjunt d’usuaris i empreses ubicades als mateixos, al temps que es millora la seua targeta de presentació.

Actuacions al Polígon Industrial El Real de Gandia

Les obres del Polígon Industrial El Real de Gandia consisteixen el l’habilitació de la vorera amb carril bici per a peatonalitzar el gual de la N-332, la millora de l’enllumenat públic en tot l’àmbit del polígon empresarial o la substitució de les lluminàries originals per les de tipus LED.

També es crearà un jardí-tanca al costat del carril bici i una pàgina web amb informació del polígon industrial i vinculada a l’Ivace, es substituirà la capa de rodadura en accés al polígon per l’avinguda de Gandia, s’implementarà la intersecció amb circulació circulatòria en l’encreuament existent en l’encreuament avinguda de Gandia amb avinguda de la Pau per a resoldre els problemes de tràfic i s’implantaran illetes d’incorporació en l’encreuament Avinguda de Xàtiva amb el carrer Jovada.

La col·locació de senyals verticals per a identificar viaris i panells informatius sobre el polígon, l’adquisició de material per al pintat de la senyalització horitzontal de tràfic o la millora de la xarxa separativa en el gual d’encreuament de la N-332., també seran possibles gràcies al Pla d’Ajudes d’Ivace.

Actuacions al Polígon Industrial Alcodar de Gandia

Al Polígon Industrial l’Alcodar les obres consisteixen en la instal·lació d’un sistema de vigilància de circuit tancat de televisió connectat a la Policia Local amb instal·lació de càmeres en els principals punts de control d’accessos, la creació d’un carril bici en plataforma independent que donarà accés al polígon des de la principal entrada a la ciutat per la carretera de València o la millora de la imatge del polígon, tant de la façana vegetal com de les de les indústries per mitjà d’un programa d’ajudes municipal: es generarà una façana vegetal doble, en la mitjana i en la franja de separació entre la carretera i el carril bici.

Altres actuacions són la millora de l’enllumenat públic amb tecnologia Led en la zona del vial d’accés al polígon, nou carril bici i zona verda adjacent, on ara no hi ha enllumenat o aquest és deficient, millora de la zona verda situada en l’accés al polígon amb la plantació i trasplantament d’arbrat, macissos de flor i gespa, al temps que es generarà un recorregut biosaludable.

També es crearà una web corporativa empresarial per al conjunt d’empreses que actue com un canal propi de comunicació en les dues direccions: de les empreses cap a l’exterior i a la inversa. S’ubicarà informació del polígon, empreses, parcel·les disponible, serveis, etc, la millora viària amb la creació d’un carril addicional al ja existent per a accedir directament al polígon.

També es duran a terme la disposició d’un cartell informatiu de grans dimensions amb els carrers i el directori d’empreses, la nova implantació i renovació de la senyalització horitzontal i vertical del polígon en estat deficient i la implantació d’una xarxa de recollida d’aigües pluvials en la zona d’actuació de l’accés i carril bici on, actualment,c no existeix i es presenten problemes d’acumulació d’aigües.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: