Cèsar Sánchez reivindica un Pla Nacional d’Infraestructures d’Aigua en el qual s’impliquin totes les administracions

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha plantejat avui la necessitat de posar en marxa un Pla Nacional d’Infraestructures d’Aigua en el qual s’impliquin totes les administracions durant la reunió que ha mantingut aquest matí a Los Montesinos amb els regants de el Baix Segura i el Baix Vinalopó per analitzar la situació hídrica que viu la província.
 
Sánchez ha apel·lat al consens per assolir un Pacte Nacional de l’Aigua que comporti l’esmentat Pla Nacional d’Infraestructures de l’Aigua, “un pla en el qual, a més del Govern d’Espanya, posem el nostre granet de sorra les comunitats autònomes, les diputacions i els ajuntaments -en aquest cas a través de la gestió urbanística- perquè fan falta més embassaments i millorar les connexions entre conques. Hem de seguir treballant per portar aigua d’on hi ha a on no hi ha, garantit la sostenibilitat ambiental “, ha assenyalat el president, que ha plantejat fins i tot la necessitat que s’impliqui la iniciativa privada en aquest pla.
 
         Durant la trobada, celebrada a la Comunitat de Regants Regs de Llevant a la Marge Dreta del Riu Segura, Sánchez també ha anunciat que la institució provincial col·laborarà amb 30.000 euros, a través d’aquesta entitat, en la celebració a la nostra província, del 14 al 18 de maig, de la XIV Congrés Nacional de Comunitats de Regants en què es debatran els temes de més actualitat del sector.
 
Aquest esdeveniment se celebra per primera vegada a Alacant i està impulsat per la Federació Nacional de Comunitats de Regants d’Espanya (FENACORE), dedicada a la defensa dels interessos i drets de l’aigua. El president ha indicat que, a més d’aquest ajut econòmic, el Patronat de la Costa Blanca dissenyarà un programa d’activitats turístiques complementari per a les més de 1.500 persones que es reuniran al voltant d’aquest esdeveniment.
 
El president, que ha estat acompanyat pel diputat de Cicle Hídric, Francisco Sáez, i el de Promoció Turística, Eduardo Dolón, així com per nombrosos alcaldes de la comarca i representants de les diferents comunitats de regants, ha destacat que “quan parlem de aigua, estem parlant també d’ocupació i del benestar de milers de famílies pel que des de la institució provincial seguirem donant un suport clar als nostres regants “.
 
El dirigent provincial s’ha compromès, així mateix, davant la petició del president de la Comunitat de Regants Regs de Llevant Marge Dreta, José Andájuar, a intercedir davant el Govern perquè s’atengui a l’estudi elaborat pel Sindicat Central de Regants de l’Aqüeducte Tajo- segura en el qual s’analitzen les solucions, a curt, mitjà i llarg termini, per l’aportació de recursos complementaris a les zones proveïdes pel mateix.
 
 “Des de la Diputació d’Alacant estarem sempre al costat dels regants i dels agricultors. Treballarem per propiciar aquesta interlocució amb el Govern d’Espanya i respectarem aquests espais de decisió dels partits que ara debaten aquest Pacte Nacional d’Aigua “, ha indicat.
 
Així mateix, i dins el compromís hídric de la institució provincial, Sánchez ha recordat la posada en marxa del Pla Vertebra en què es contemplen 4 milions d’euros per a infraestructures d’aigua a la província.
 
Finalment, ha insistit que els regants “fan una tasca que va més enllà de la contribució econòmica doncs vertebren el territori, creen ocupació i cuiden els nostres camps, molt especialment al sud de la nostra província que és l’horta d’Europa” i ha afegit que “si creiem que el canvi climàtic serà un dels principals problemes de la societat en els propers anys, hem de treballar tots junts per la supervivència del nostre camp”.
 
Per la seva banda, Andújar ha defensat l’estudi que s’ha elaborat i el respecte al medi ambient que es recull en les diferents solucions plantejades. “Mai podrem a arribar a un acord si no contemplem la necessitat del que cedeix, per tant, l’estudi contempla respecte al medi ambient. La nostra petició és que l’aigua que acaba a la mar i no es necessita es redistribueixi per Espanya i que el país tingui unes obres hidràuliques que completin la possibilitat que nosaltres, la part seca d’Espanya, no haguem de passar per aquesta situació. Aquest esforç de col·laboració és el que demanem al president “.
 
En aquest sentit, ha indicat que a Espanya s’aboquen 45.000 hectòmetres cúbics d’aigua al mar, mentre que el sud-est espanyol amb prou feines necessita 1.200 hm3 i ha recordat que “si no hi ha aigua a la capçalera del Segura no es pot utilitzar l’aigua de les dessalinitzadores per la concentració de bor “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: