Cebrián ‘Els objectius polítics del Consell estan alineats amb els de desenvolupament sostenible’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és una de les primeres autonomies espanyoles que “s’han alineat els seus objectius polítics amb els objectius de desenvolupament sostenible”.

Cebrián s’ha manifestat així durant l’acte d’inauguració de la jornada ‘Ocean Summit’, que es desenvolupa en el marc de la Volvo Ocean Race, dedicada a analitzar solucions per aconseguir reduir els residus plàstics en els oceans, així com a la campanya que està desenvolupant l’ONU anomenada ‘Clean Oceans’.

Cebrián ha recordat que, segons les últimes dades de l’ONU, el plàstic suposa el 80% de les escombraries en els oceans i causa danys per valor 8.000 milions d’euros en l’ecosistema marí.

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient ha comentat que la campanya mundial de l’ONU “té per objecte l’eliminació per complet en l’any 2020 de les majors fonts de contaminació de la mar, com són els microplásticos en els cosmètics, així com els envasos de usar i llençar “.

En aquest sentit, Elena Cebrián ha subratllat que es tracta d’una campanya amb objectius ambiciosos però molt necessaris, “perquè si es continua produint i abocant plàstics als nostres mars al ritme actual, segons l’ONU, l’any 2050 hi haurà més plàstic que peixos en pes al mar i el 99% de les aus marines hi haurà consumit aquest material, el que suposa una autèntica amenaça per a la biodiversitat dels nostres mars i oceans “.

“Per aquest motiu, ha subratllat la consellera, el desenvolupament de polítiques dirigides a reduir el residu plàstic, limitar l’empaquetat amb aquest material i el canvi dels hàbits del seu consum per part de la societat són imprescindibles i per a això cal aplicar els principis de l’economia circular “.

Segons Cebrián, aquests principis es basen en la creació d’una economia ‘després de l’ús’, basant-se en l’augment dràstic del reciclatge de plàstics, potenciant la seva reutilització i la seva capacitat de transformació en nous materials.

Finalment, Elena Cebrián ha ressaltat que, per aconseguir aquests objectius, “es requereixen iniciatives i polítiques potents com l’establiment de protocols mundials, investigació, innovació i molta conscienciació”, “iniciatives que des del Consell estem desenvolupant des del primer moment i anem a seguir fent-ho, amb l’objecte de contribuir des del nostre territori a la conservació dels nostres mars i oceans “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: