Castelló segellarà amb Unicef un acord per a reforçar l’atenció en casos de risc en la infància

L’Ajuntament de Castelló signarà un conveni amb el Comité Espanyol del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) per a l’execució del projecte ‘Prevenció comunitària i participació amb xiquets, xiquetes i adolescents en el sistema de protecció’ que desenvolupa l’agència amb l’objectiu d’enfortir les entitats locals en la intervenció de les situacions de risc de xiquets, xiquetes i adolescents. La Junta de Govern Local ha donat via lliure a la signatura d’aquest acord que convertirà a Castelló en una de les deu entitats locals espanyoles que formaran part d’aquest projecte d’investigació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que el govern municipal “està plenament compromés a promoure i garantir els drets de la infància i adolescència en l’àmbit municipal i, per això, ja des de 2017, vam posar en marxa el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, un fòrum de participació en el qual se’ls de veu en aquells assumptes que els afecten i en com volen que siga Castelló”. Marco ha recordat a més que en 2018, Castelló va rebre per part d’Unicef el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha recalcat a més que Castelló ja està treballant per a elaborar el que serà el II Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència, de manera que donarem continuïtat a la línia de treball iniciada per a planificar les actuacions municipals que promoguen i fomenten els drets de la infància”.

En aquest context, l’Ajuntament de Castelló ha aprovat sumar-se al projecte que Unicef desenvoluparà amb la participació activa de deu entitats locals de tres Comunitats Autònomes. El projecte té l’objectiu d’enfortir als consistoris en la intervenció de les situacions de risc de xiquets, xiquetes i adolescents. Una iniciativa investigadora el coneixement de la qual contribuirà a la millora i modernització dels serveis socials i de les polítiques de prevenció de tota mena de violència contra la infància.

A través d’aquest acord, que es posarà en marxa una vegada se signe el conveni de col·laboració, es preveu la creació d’una comissió tècnica de treball Unicef-Ajuntament per a participar, valorar i millorar els indicadors de risc i detectar i intervindre en les situacions de risc dels xiquets, xiquetes i adolescents, dirigides a la preservació familiar.

Per a aquest projecte, l’Ajuntament, entre altres coses, convidarà al Consell municipal de la Infància i l’Adolescència, centres escolars i altres espais, a participar en les diferents etapes del projecte.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: