Castelló s’apunta al “parkour”

Informació i Foto: http://www.castello.es

Castelló s’apunta al ‘parkour’, una disciplina urbana que guanya cada vegada més adeptes entre la població jove. La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, dirigida per Sara Usó, instal·larà en el parc del Pinar la primera pista que simula obstacles de carrer per a permetre la pràctica del ‘parkour’ a Castelló. La regidora Sara Usó ha subratllat que aquesta actuació s’emmarca dins del Pla de Millora del parc del Pinar amb el qual l’Ajuntament de Castelló promou la millora d’aquest espai verd i ampliar la seua oferta de serveis.

Aquesta primera pista de ‘parkour’ amb la qual comptarà Castelló inclourà sis estructures creant un circuit de moviment lliure recreant alguns dels obstacles urbans que superen els traceurs, com es coneix als qui practiquen aquesta activitat física desenvolupada a França en la dècada dels anys 80. Aquesta disciplina es va popularitzar al final dels anys 90 i el principi dels 2000 gràcies a pel·lícules, documentals i anuncis televisius.

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ja ha adjudicat l’execució d’aquesta pista multiobstacles en el parc del Pinar, que té un període de construcció estimat de sis setmanes “pel que aquest nou espai per a la pràctica d’aquesta activitat física, a la qual també es coneix com l’art del desplaçament o freerunning, estarà disponible a la fi d’any”, segons ha explicat l’edil Sara Usó.

La pista de ‘parkour’ se situarà en una zona pròxima a la piscina descoberta del parc del Pinar, en el costat que mira cap a l’avinguda Ferrandis Salvador, i dotarà al parc d’un espai amb una sèrie d’obstacles urbans dispersos per a la pràctica de l’agilitat en forma de salts, córrer i piruetes vàries. La pista de ‘parkour’ prevista ocuparà una superfície de 25 x 18 metres en una zona que s’adequarà per a instal·lar les sis estructures que la componen i que requeriran una inversió que ronda els 40.000 euros.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d