Castelló remet el Pla General Estructural a la Generalitat per a la seua aprovació definitiva

L’Ajuntament de Castelló ha enviat ja a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seua aprovació definitiva, la proposta de Pla General Estructural (PGE) aprovada provisionalment per majoria absoluta en el ple extraordinari del passat 28 de juny. Aquesta comissió dependent de la Generalitat té ara sobre la taula el document que defineix el model territorial i urbanístic de Castelló, i que classifica i qualifica el sòl, establint les condicions bàsiques per al seu desenvolupament i sostenibilitat.

El Pla General Estructural, una vegada actualitzada tota la informació després de la valoració de les al·legacions, els informes emesos per les administracions públiques i entitats consultades i de les determinacions de la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DATE), preveu 6.407.880 metres quadrats de sòl per a sectors de nou desenvolupament: 4.266.129 per a activitats econòmiques i els altres 2.141.751, residencials.

“Fem un pas més perquè el nou Pla General que dissenya el model de ciutat de les pròximes dues dècades siga una realitat. Un planejament que dóna resposta a les necessitats de sòl residencial, industrial i terciari, promovent un ús racional, sostenible i realista del sòl”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Un ordenament urbanístic que avança cap a una ciutat més moderna, inclusiva, sostenible, ordenada i vertebrada, que millorarà la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns i que serà un revulsiu per a pal·liar els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària de la covid”, ha ressaltat Marco.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha valorat l’enviament de la documentació a la Comissió Territorial d’Urbanisme com “un pas definitiu perquè Castelló tinga com més prompte millor el nou Pla General aprovat, mentre a l’Ajuntament continuem avançant en la resolució d’al·legacions del Pla d’Ordenació Detallada”. “Continuem treballant perquè la ciutat recupere la seguretat urbanística i es generen noves oportunitats per als veïns i veïnes”, ha apuntat.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha destacat la importància d’aquest nou pas en la carrera d’aprovació del Pla General. “Aquest pla defineix un nou model de ciutat, que aposta per la sostenibilitat, l’equilibri territorial i millors serveis per a la ciutadania”, ha explicat el regidor. Per a Garcia, es tracta de “un pas més per a aconseguir la ciutat de drets i d’oportunitats que totes i tots volem, que impulse la recuperació econòmica que necessita Castelló i la transformació verda”.

“Encarem la recta final per a recuperar el planejament del nostre terme després de huit anys de tràmits. Un nou Pla General que bandeja el model especulador de l’etapa del PP que només va beneficiar a uns pocs i va degradar Mestrets, la Marjaleria o el sòl agrari. Promourà una ciutat verda, compacta, inclusiva i progressista. És la major transformació progressista que impulsem els governs del Pacte del Grau i de l’Acord de Fadrell, que ajudarà a millorar la vida de la gent en les pròximes dues dècades”, ha afirmat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: