Castelló rehabilita 33 habitatges vulnerables de particulars a través de treballadors en risc d’exclusió

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha impulsat un pla d’actuacions de millora en 33 habitatges particulars en situació de vulnerabilitat a través d’un pioner conveni amb la fundació Apip Acam. Aquesta iniciativa ha dut a terme les reformes d’interior a través de treballadors en risc d’exclusió als quals va formar per a reparar cases amb residents amb dificultats econòmiques.

“Hem llançat aquest programa amb la doble finalitat d’ajudar a gent que es trobava en desocupació i actuar en habitatges de particulars que necessitaven actuacions de millora en el seu interior. Una actuació que respon a l’estratègia d’aquesta regidoria d’actuar per a les persones que més ho necessiten;” ha destacat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquest projecte, amb el nom Llars Saludables, s’ha desenvolupat des de juny al mes de novembre amb un pressupost de 200.000 euros.  Apip-Acam primer va formar a un grup de persones en situació d’exclusió que resideixen en el municipi de Castelló com a rehabilitadors d’habitatges. L’equip rehabiitador ha estat integrat per 8 persones i realitzat les intervencions en habitatges de persones en situació d’exclusió.

El conveni finalitza aquest mes i ha abastat millores en 33 habitatges situats en diferents punts de la ciutat i que es troben en unes condicions de vulnerabilitat.

El projecte ha perseguit aconseguir que l veïnat de Castelló menys afavorit tinga els recursos necessaris per a desenvolupar la seua vida amb dignitat. L’associació de Apip Acam té entre els seus fins, entre altres, el reconeixement de la injustícia i donar-la a conéixer; promoure solucions i resoldre les situacions de necessitat humana mitjançant activitats assistencials, laborals, formatives, socials i econòmiques.

La Regidoria d’Habitatge destaca que aquest projecte s’afig a les diferents convocatòries d’ajudes que manté en vigor per a fomentar reformes a l’interior d’habitatges i rehabilitacions. Les persones interessades es poden informar en el web rehabilitacastello.es

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: