Castelló lluita contra l’assetjament a les aules

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló treballa per la tolerància, la inclusió i el foment de la diversitat a les aules intensificant la lluita contra l’assetjament amb una nova campanya de conscienciació que arriba aquest mes de novembre a cinc centres de Primària de la ciutat. Més de 200 escolars de 4t de Primària dels CEIP Estepar, Bernat Artola, Isidoro Andrés, Castàlia i Juan Sebastián Elcano participen en el taller ‘I tú, com afrontes l’assetjament?’, impartit per una experta en teràpies d’acompanyament familiar i en el treball físic, neuronal i immune.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha ficat l’accent en què “és una iniciativa necessària i imprescindible als centres, que són l’epicentre d’aquestes problemàtiques que afecten els nostres escolars i les nostres famílies, per informar, visibilitzar, conscienciar i combatre aquesta xacra social”. “Aquesta campanya es va introduir als centres el curs 2019/2020, però la pandèmia la va ajornar, i aquest curs l’hem représ a demanda de les pròpies escoles, i a cada centre s’adapta el taller segons les necessitats emocionals de l’alumnat, fomentant la inclusió”, ha assenyalat.

La Regidoria aposta per donar continuïtat a la iniciativa i estendre-la, segons la demanda, a més centres de la ciutat en el 2023. Per afrontar l’assetjament, el taller, que arribarà a 218 xiquetes i xiquets fa un acompanyament emocional a la comunitat escolar, generant un nucli de confiança on compartir les seues inquietuds, dubtes i sentiments per afrontar situacions que encara no són capaços d’assimilar en aquesta etapa en la convivència en l’entorn educatiu. Entre els objectius marcats, està aprendre a gestionar la personalitat del xiquet, en la relació amb sí mateixa i els altres; conscienciar sobre el poder de les paraules, millorar l’autoestima i l’autoconfiança, sensibilitzar davant la discriminació als col·lectius LGTBI i acompanyar als i les escolars en l’aprenentatge de tècniques de resolució de conflictes, i la importància de saber demanar ajuda.

Conferència d’Àngel Latorre //
En la mateixa línia, la Regidoria d’Educació ha programat la conferència del psicòleg i expert de primera línea en estratègies d’intervenció en contextos educatius i en assetjament escolar, Àngel Latorre, el pròxim 1 de desembre, a Menador Espai Cultural, a les 18.00 hores. Emmarcada en les activitats programades dins la celebració del Dia Internacional de Ciutats Educadores a Castelló, i dirigida a tota la comunitat educativa, la xerrada ‘Contra l’assetjament escolar’ abordarà aquesta problemàtica des d’un context de la psicologia escolar i de la intel·ligència emocional. Per a assistir, cal inscriure’s a inscripcio.educacio@castello.es per l’aforament de la sala.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: