Castelló reforçarà la presència policial per Nadal per a controlar el compliment de les mesures anticovid

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest divendres la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat convocada per a abordar el dispositiu de cara a les dates nadalenques. A la reunió han acudit el regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate; la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, i representants de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil, a més de personal tècnic del Patronat Municipal de Festes.

En la trobada s’ha donat compte del dispositiu policial i en coordinació amb els diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat de cara a garantir la protecció ciutadana i el compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 amb un increment de la presència policial en aquelles zones on puga donar-se acumulació de persones, entre elles, zones comercials i d’oci. A més, s’ha adonat del balanç dels nivells de criminalitat a la ciutat de Castelló que, tal com recullen les dades del Ministeri de l’Interior, han retornat als nivells dels anys previs a la pandèmia i suposen un 53% menys que en el mateix període de 2013.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor “l’augment de la presència policial del dispositiu de seguretat de cara a Nadal, que permetrà vetlar pel compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19”. Així, ha aprofitat per a realitzar una crida a la ciutadania per a extremar la precaució davant l’augment de la incidència acumulada de la covid-19. “De nou, hem d’apel·lar a la responsabilitat individual davant l’augment dels contagis, és imprescindible que tots i totes complim amb les mesures de prevenció com l’ús de la màscara i el manteniment de la distància, dues mesures que s’han demostrat eficaces per a contindre els contagis”, ha indicat.

En la trobada s’ha abordat la coordinació policial que es ve donant amb motiu dels controls de les citades mesures de prevenció i del seu reforç durant Nadal. Així, la Policia Local incrementarà la presència en la zona centre de la ciutat i els espais comercials, realitzarà controls d’alcoholèmia i trànsit, a més dels controls de mesures ‘anticovid’ i compliment de l’obligació d’exhibir el certificat de vacunació. Unes tasques que es realitzaran en coordinació amb la Policia Nacional (que incrementarà les patrulles i la presència d’agents en les zones de més afluència) i amb la Policia Autonòmica, que incrementarà les inspeccions de control per a l’emplene de la presentació del citat certificat covid.

Finalment, en la reunió s’ha abordat el balanç de criminalitat a la ciutat de Castelló les dades de la qual, publicats pel Ministeri de l’Interior, situen el nombre d’infraccions penals denunciades en nivells similars als anys previs a la pandèmia. Cal recordar, a més, que 2020 va ser un any anòmal en el registre dels nivells de delinqüència, en donar-se un descens generalitzat per les mesures de prevenció enfront de la pandèmia, especialment les corresponents al confinament i la limitació de la mobilitat.

Així, la comparativa entre el moment actual i l’últim any prepandèmia constata l’absència de repunts significatius. De gener a setembre s’han registrat a la ciutat 4.049 infraccions penals enfront de les 3.977 del mateix període en 2019, la qual cosa implica un lleuger augment del 1,8%. Un nivell que es manté estable des de 2016 i que, comparat amb el mateix període de 2013 (últim any de què existeixen dades per municipis publicats pel Ministeri de l’Interior) suposa un descens del 53,78%. Respecte al mateix període de 2015, el descens se situa en un 37%.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: