Castelló presentarà el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana en una jornada oberta el 21 de juny

L’Ajuntament de Castelló presentarà el seu projecte d’Agenda Urbana en una jornada oberta a la ciutadania que se celebrarà el pròxim dia 21 de juny per a visibilitzar i difondre la proposta de planificació estratègica local que recull aquest document. La jornada, amb el nom ‘Un Pla d’Acció per a afrontar la sostenibilitat del futur’, es desenvoluparà en format híbrid, presencial i en línia, i en tots dos casos és necessària la inscripció a través de l’enllaç bit.ly/aucastello.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d’aquest document. “Amb el Pla d’Acció, Castelló disposa d’un document estratègic que estableix les bases del desenvolupament de la ciutat en els pròxims deu anys i dels projectes que seran motor de transformació amb un model urbanístic sostenible, resilient i inclusiu”, ha manifestat.

Marco participarà en aquesta jornada oberta a la ciutadania, entitats socials, agents públics i personal tècnic, entre altres, en la qual es donarà a conéixer l’Agenda Urbana de Castelló. La cita comptarà amb la participació de David Lucas Parrón, secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA); Ángela de la Creu, secretària general de Polítiques Urbanes del MITMA, així com els alcaldes de la Corunya, Logronyo i Pamplona. La presentació de les línies estratègiques de l’Agenda Urbana de Castelló serà a càrrec de la directora de l’Oficina de Planificació i Promoció Econòmica, Carmen Vilanova.

Cal recordar que Castelló va ser el primer ajuntament a rebre el reconeixement de ciutat pilot del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana pel caràcter referent del projecte plantejat. Després d’un any i mig de treball intens per part del personal tècnic de l’Ajuntament, així com dels representants polítics i la ciutadania, s’han identificat un total de 16 projectes estratègics relacionats amb reptes com la regeneració urbana, la mobilitat sostenible, l’economia circular o la cohesió social, entre altres.

Ara, seguint la metodologia seguint la metodologia de l’Agenda Urbana Espanyola, es dotarà d’un Pla d’Acció Local amb horitzó 2030 per a desenvolupar les seues polítiques estratègiques, dirigides a afrontar aqueixos reptes mitjançant els projectes identificats.

L’organització d’aquesta jornada respon a la intenció de difondre el projecte no sols entre la ciutadania de Castelló, sinó també entre el personal tècnic i polític del consistori, la resta d’entitats i agents públics, el teixit empresarial i l’ecosistema d’innovació de la ciutat. L’assistència a l’esdeveniment serà d’accés públic, i també podran seguir-se les intervencions de manera virtual.

Les persones interessades, poden consultar el programa de la jornada a través del següent enllaç: http://agendaurbana.castello.es/wp-content/uploads/2022/06/Programa_Presentacion_Agenda_Urbana_Castello_Val_v2.pdf.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: