Castelló prepara el II Pla Estratègic d’Ocupació i tanca l’anterior amb un compliment del 92%

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha iniciat els fòrums participatius de cara a l’elaboració del II Pla Estratègic d’Ocupació després de finalitzar el primer pla havent emplenat un 92% de les accions previstes per a impulsar l’ocupació a Castelló. El nou pla, les línies mestres del qual han començat a definir-se al costat dels actors socioeconòmics de la ciutat, s’està elaborant per a definir les accions específiques fins a l’any 2025.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “amb aquests treballs reprenem la via del diàleg i el consens per a obtindre una radiografia real del teixit sociolaboral de la ciutat i definir de manera òptima les accions a desenvolupar en matèria d’ocupació per a augmentar l’efectivitat de les nostres polítiques”. En aquest sentit, ha recordat que el govern municipal va elaborar el seu I Pla Estratègic d’Ocupació de Castelló, un document que va establir les directrius a seguir de 2016 a 2019. “Ara, i una vegada executades amb èxit el 92% de les accions, hem activat els fòrums participatius de cara a l’II Pla Estratègic d’Ocupació”, ha apuntat.

Marco ha recordat l’increment constant del pressupost destinat a polítiques d’ocupació des de l’any 2015 “per a dissenyar i implementar accions eficaces i que generen oportunitats reals per a la ciutadania”. Així, ha destacat que Castelló ha reduït el nombre de persones en situació de desocupació en quasi 4.000 casos des de juny d’aqueix any fins el mes de novembre passat, mes en què es van registrar 13.643 persones enfront de les 17.555 de juny de 2015. És la xifra més baixa de desocupació dels últims 23 mesos. Així mateix, les afiliacions a la Seguretat Social han augmentat fins a les 97.282 persones, la xifra més alta des de 2008.

“Hem de continuar donant resposta des de les administracions perquè encara hi ha 13.643 persones sense ocupació a la nostra ciutat i, per a això, estem abordant aquest II Pla Estratègic d’Ocupació que detecte quines accions seran les més eficaces”, ha apuntat.

En aquest sentit, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha explicat que ja s’han desenvolupat diverses jornades participatives. “Hem convocat als agents estratègics en matèria de desenvolupament local per a recaptar opinions i reflexions sobre quines accions desenvolupar per a impulsar l’ocupació en els pròxims anys”, ha afirmat. Així, per exemple, a principis de desembre va tindre lloc un fòrum en el qual va participar una vintena de representants de PortCastelló, la Cambra de Comerç, la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta), el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI), el Servei Valencià d’Ocupació i Formació-Labora, el Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE), els sindicats UGT i CC.OO., la Càtedra INCREA de la Universitat Jaume I, Ashotur, Xarxatech, així com representants de l’Agència de Desenvolupament Local Castelló-Crega i dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament.

El fòrum es va articular sobre quatre eixos temàtics. El primer d’ells va versar sobre governança participativa, inclusiva, sostenible, innovadora i amb qualitat de vida. En l’eix 2 es va reflexionar sobre el model de ciutat que impulsa la cultura emprenedora, el talent, el coneixement i la innovació. L’eix 3 va abordar la promoció de l’ocupació de les persones, orientació, formació i ocupació. Finalment, l’eix 4 va versar sobre el suport a les empreses, la cerca de productivitat local i la dinamització de l’activitat econòmica.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: