Castelló impulsa noves ajudes per a millorar l’interior dels habitatges i amplia les actuacions per a les persones amb mobilitat reduïda

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló impulsa aquesta setmana una nova convocatòria d’ajudes municipals per a reformes d’interior d’habitatge. Tindran prioritat les finques més antigues, les rendes populars i s’amplien les actuacions per a les persones amb mobilitat reduïda. La convocatòria destinarà 57.000 euros per a obres a l’interior, que finançaran fins a un 50% de l’obra amb un màxim de 2.000 euros, i 3.000 per a l’obtenció del certificat d’eficiència energètica sense superar-se els 100 euros per document. També abastarà com a novetat obres executades des de setembre de 2019 per la situació de pandèmia.

“Des de la Regidoria llancem una nova convocatòria per a ajudar millorar les condicions d’habitabilitat dels habitatges. Volem sobretot subvencionar obres de les cases més envellides i de residents amb menys recursos econòmics Així mateix, incloem actuacions per a millorar les condicions d’accessibilitat i d’autonomia dels veïns amb mobilitat reduïda”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La convocatòria de les ajudes s’aprovarà en la Junta de Govern d’aquest dijous i es podrà optar a la mateixa una vegada es publique en el Butlletí Oficial de la Província. Des de la seua publicació les persones interessades podran presentar durant un mes la seua candidatura en les tinences d’Alcaldia i en el Registre del Palau de la *Festa a través de cita prèvia, o en la seu electrònica (sede.castello.es). Podran obtindre més informació en vivenda@castello.es .

Podrà ser beneficiària d’aquestes ajudes qualsevol persona física propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge situat en el municipi de Castelló per a obres iniciades a partir de l’11 de setembre de 2019. La regidoria inclou aquesta retroactivitat per la situació extraordinària derivada de la Covid-19.

La prioritat en la concessió de les subvencions vindrà determinada pel menor valor cadastral de la finca, la seua major antiguitat, i el grau de discapacitat de les persones residents.

La reforma contemplarà intervencions en cuines i banys amb la finalitat d’adequar-los a les condicions actuals d’habitabilitat, i actuacions per millorar l’accessibilitat i autonomia de les persones amb mobilitat reduïda.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: