Castelló implica una trentena d’entitats a la lluita contra la violència masclista en el 25-N

La Regidoria de Feminisme de l’Ajuntament de Castelló ha programat conferències, cinema, música, una exposició i una jornada de participació ciutadana entorn al 25 de de novembre, el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere. Són més d’una desena d’activitats que es desenvoluparan en diferents espais de la ciutat i que finalitzaran amb una acció comunitària al parc Ribalta, on la ciutadania i el teixit associatiu es manifestaran contra la violencia de gènere. El mateix 25-N, l’Ajuntament de Castelló se suma a la manifestació cívica convocada per la Plataforma Feminista de Castelló, que sortirà a les 18.30 hores de la plaça Les Aules.

La regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha participat aquest matí en l’inici de la campanya d’aquest any que, sota el lema ‘Troba l’eixida. Aturem la violencia masclista’, denuncia per tota la ciutat els diferents tipus de violències, des de la mutilació femenina, els matrimonis forçosos, el tràfic de dones, la violència contra les dones majors, la violència cap a dones amb discapacitat, la violència vicària, l’aïllament social, la violència psicológica, económica i patrimonial, o l’assetjament de carrer, la violència física i la sexual.

Ruiz ha destacat la “necessitat d’erradicar la violència contra les dones de forma decidida i juntes i junts, i de visibilitzar la seua existencia; hem de treballar per previndre i concienciar a la ciutadania en la lluita contra la violència masclista”. “El masclisme és una de les majors xacres socials que tenim en el món i una autèntica violació dels drets humans. Hem de fer una crida per anar tots a una contra aquesta pandèmia, i no val mirar cap a altre costat. Perquè açò no entén ni d’eufemismes ni negacionismes”, ha assenyalat la regidora de Feminisme.

En la campanya impulsada pel consistori, emmarcada pel III Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló i del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, participen aquest any una trentena d’associacions i col·lectius locals mitjançant accions i tallers de prevenció comunitaria de la violència masclista, que s’estan desenvolupant al Menador i a les seus de diferents associacions. En els tallers, s’ofereixen recursos per conéixer els conceptes i els efectes, aportant ferramentes i recursos, a més de treballar en la sensibilització, treballant en paral·lel les manualitats que composaran la intervención artística ‘Troba l’eixida. Aturem la violencia masclista’, que es construirà el 25 de novembre al Parc Ribalta, la composició artística ‘Sigues lliure!, Aturem la violència masclista’, que simbolitza el rebuig ciutadà a la violència masclista.

Les entitats participants són Llar de San Lorenzo, Associació Dones San Lorenzo, Centre de Recuperación Integral, Associació Primer Molí, Associació 8 de Març, EPA Germà Colom, Vivendes Tutelades, Estreles de Mar, El Faro, La Llar, Kumpania Fundación Secretariado Gitano, Fundación Amigo, Kumpania Plus, Pisos Solidaris, CFO Jardinería y Viverismo, CAES Carles Selma, CEIP Guitarrista Tárrega, Racó Màgic, Taller Jove de Cáritas, Associació de Veïns de l’Aduana, Barris Al Sud, Aula Debat, Escola d’Art i Superior de Disseny, Afdem, CRIS de Creu Roja, Aula Debat, Ateneu i La Llar Fundació Salut i Comunitat.

Així mateix, previ al 25N, hi ha altres activitats, com el cicle de conferències que va començar el 25 d’octubre a Menador amb la participación de l’exdirectora d’ONU Dones Ana Falú, i la intervenció, el día 3, de la directora de cinema Mabel Lozano, a la que seguirá aquest dijous Beatriz Sagrado, que parlarà sobre la ‘Violència i explotación sexual, una realitat invisible de les dones i xiquetes amb discapacitat’. El día 16 s’ha programat a Carolina de Mingo per parlar sobre ‘Prevenció de la reincidència en varons de delictes de violència de gènere’, i, finalitzant el cicle, el 22, intervindrà Itziar Ruiz-Giménez sobre ‘Una mirada al feminisme decolonial a les múltiples violències que afronten les dones en moviment’.

La Regidoria de Feminismes ha programat a més, en una agenda transversal, l’exposició ‘Molka’, de Rocío López, que denuncia a la Façana del Mercat Central el robatori de la intimitat de les dones, criticant les gravacions il·legals que violen la privacitat femenina en espais públics i privats.

Hi haurà també dos concerts, el de Versonautas ‘Preludi a la lentitud’, dins de la Mostra Reclam, el diumenge 13, a les 19.00 hores, al Teatre del Raval; i l’audició, en clau lírica, de Marián Torres, Manuel Valero i Héctor Chabrera al Real Casino Antic dins del cicle Los Lunes Concierto, dilluns 14 a les 19.00 hores. També hi haurà cinema, amb les projeccions amb entrada gratuïta al Raval, de ‘Cholitas’, sobre l’empoderament de cinc dones indígenes bolivianes dins de la Setmana de Cinema de Muntanya, el dimarts 15, i la pel·lícula ‘El divorcio’, dins del cicle Dona i Cinema, el día 30.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: