Castelló finalitza el programa pioner de formació a mida amb més de 40 participants

L’Ajuntament de Castelló ha finalitzat el programa pioner de formació a mida posat en marxa per la regidoria d’Ocupació, a través de l’Agència de Desenvolupament Local-Castelló Crea. Un programa que va nàixer per a donar resposta a les necessitats reals de qualificació del teixit empresarial mitjançant la capacitació professional de persones desocupades. Més de 40 persones han participat en els tres cursos dissenyats en el sector marítim pesquer (mariner/a-pescador/a), el sector de transport de mercaderies per carretera i el sector d’empreses d’excavacions i moviments de terres.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha participat en l’acte de lliurament de diplomes a l’alumnat que ha superat els dos últims cursos realitzats i subvencionats pel consistori: el de ‘Operacions de maquinària de moviment i compactació de terres’ i el de capacitació per a l’obtenció del Certificat d’Aptitud Professional (CAP) imprescindible per a l’acompliment de llocs com a conductor/a professional de vehicles de transport de mercaderies. En cadascun dels dos cursos han participat 13 persones, que se sumen a les 20 que van participar en el del sector marítim.

Puerta ha recordat que aquesta formació a demanda és resultat de les reunions mantingudes amb les associacions empresarials de Castelló i col·lectius que treballen en els sectors emergents per a dissenyar i planificar nous cursos que donaren resposta a les noves necessitats empresarials i, al mateix temps, oferira oportunitats reals a persones en situació de desocupació. “La formació és un dels factors més importants i influents a l’hora d’accedir a una ocupació i amb aquest programa pioner hem facilitat cursos dissenyats a mida per a cobrir les necessitats demandades pel teixit empresarial local, de manera que augmente la possibilitat de trobar un lloc de treball”, ha manifestat Puerta.

Així, per exemple, de les tretze persones desocupades que han participat en el curs ‘Operacions de maquinària de moviment i compactació de terres’, que ha sigut dissenyat en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empresaris de Maquinària (AVEMCOP) i l’Associació provincial d’empreses de moviments i excavació de terres (APECAS), set d’elles han sigut contractades per empreses del sector.

Amb la formació a mida es compleixen dos objectius. El primer, facilitar la inserció laboral de les persones participants i, el segon, ajudar a cobrir les necessitats de contractació de les empreses del sector objecte de la formació.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: