Castelló entrega llibres amb perspectiva LGTBI als centres de secundària

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per la regidora Verònica Ruiz, ha fet entrega d’una col·lecció de 32 llibres amb perspectiva i temàtica LGTBI en onze instituts públics de la ciutat i en el Centre de Pi Gros. La iniciativa, centrada especialment per a l’estudiant d’entre 12 i 17 anys, pretén fomentar la convivència en igualtat, la tolerància i el respecte a la diversitat.

Es tracta d’una compra extraordinària en les llibreries de la ciutat que, a banda de distribuir-los en els centres de secundària, també es poden trobar a la Biblioteca Municipal.

Tal com ha explicat l’edil Ruiz, “els títols els hem escollit amb un criteri tècnic adaptat a les edats de l’estudiantat, i amb el doble objectiu de donar visibilitat entre l’estudiantat a les diverses realitats de gènere i promoure la igualtat i la diversitat sexual com a part de l’educació a Secundària, FP i Batxillerat”.

A més, entre d’altres, la iniciativa també ofereix literatura de temàtica social com a eina de treball tant per al professorat dels claustres com per a l’estudiantat, per a que els instituts siguen espais de convivència en igualtat.

Entre els llibres hi ha títols com ‘El fin del armario’, ‘Un año sin nombre’, ‘Transeducar. Arte, docencia y derechos’, ‘Jo soc així i això no és un problema’, ‘La cultura de la homofobia y como acabar con ella’, ‘A la conquesta del cos equivocat’ o ‘Cómo superar un bollodrama’, entre altres, amb gèneres que passen per la narrativa, l’assaig, la ficció, la novel·la gràfica o la poesia.

Concretament, els lots de llibres LGTBI s’han distribuït pels IES Bovalar, Caminàs, Francesc Ribalta. Juan Bautista Porcar, La Plana, Matilde Salvador, Miquel Peris i Segarra, Penyagolosa, Politècnic, Sos Baynat, i Vicent Castell Doménech, a més del Centre de Pi Gros, i la Biblioteca Municipal.

La regidora de Cultura i també responsable de l’àrea de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha fet èmfasi en que “duem estos llibres als nostres instituts coincidint, també, amb la gran setmana de la literatura a Castelló i la celebració conjunta de la Plaça del Llibre i la Fira del Llibre, i així apropar-los distintes propostes amb perspectiva LGTBI”.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: