Castelló engega una iniciativa per tal d’acabar amb la violència en el futbol base de la ciutat

Informació i Foto: http://www.castello.es

El projecte pretén fomentar els comportaments de convivència a través de xarrades informatives i pedagògiques en els equips de cadets.

El Patronat d’Esports i la Regidoria d’Educació, dirigida per Enric Porcar, engeguen un projecte que impulsa el treball amb valors amb la finalitat de prevenir i fer front a la violència en l’esport entre els joves de la ciutat de Castelló. Amb motiu de la campanya ‘Per un esport sense violència’, Porcar ha assenyalat que “continuem amb l’objectiu de fer de l’esport un element transformador lliure de la violència i educatiu”.

Porcar ha explicat que “després d’haver realitzat diverses campanyes en anys anteriors en forma de panells informatius i plaques a les entrades de les instal·lacions esportives, entre d’altres, ara llancem una campanya juntament amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs fent xarrades informatives i pedagògiques per a prevenir la violència en l’esport i fomentar els comportaments de convivència entre els esportistes”.

La iniciativa és una campanya que durarà tot el mes de novembre i “arribarà a tots els equips cadets de futbol base de la ciutat”, segons ha explicat Porcar. Aquesta serà impartida pels psicòlegs esportius Daniel Pradas i Lucía Sales mitjançant dinàmiques col·laboratives que pretenen implicar als joves esportistes, a través de la participació i la posterior reflexió, en la creació de vincles que afavorisquen el joc net i la no violència. La formació es realitza just abans de començar cada entremanent.

L’empatia i saber posar-se en el lloc de l’altre, el respecte, la cooperació i el treball en equip, sense oblidar la importància de la diversió, són els valors que es fomenten en aquest projecte destinat a tots els equips de cadet de futbol base.

Es tracta d’un pas més de la declaració institucional, que la corporació municipal va aprovar al ple ordinari del mes d’abril, per fer de Castelló una ‘Ciutat en Defensa de l’Esport Lliure de Violència’ per tal de posar fi a qualsevol tipus de violència, rebutjant-la molt especialment i de forma contundent en el futbol base.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: