Castelló dona llum verda a la licitació del col·legi Mestre Canós

La licitació de les obres d’enderrocament i construcció del col·legi Mestre Canós de Castelló té ja llum verda. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló en sessió extraordinària ha aprovat aquest matí iniciar el procediment de contractació pública de les obres d’enderrocament i posterior construcció del centre d’educació Infantil i Primària de l’avinguda del Mar, dins les actuacions que tanquen la primera fase del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Castelló a la ciutat, per un pressupost de 5.014.750,92 €.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que, “gràcies a la col·laboració entre l’administració local i l’autonòmica estem dotant a la ciutadania i a la comunitat escolar de centres educatius públics dignes, moderns i innovadors”. “Invertir en educació és invertir en un millor futur, i aquesta nova actuació, juntament amb unes altres que s’estan duent a terme a Castelló, demostra l’aposta del govern municipal i de la Generalitat per a dignificar els centres educatius a la nostra ciutat”, ha manifestat.

Les obres, amb data d’inici prevista aquest juny, consisteixen en la demolició del centre, i la posterior construcció en el mateix solar on ara es troba. La previsió és que els treballs, una vegada adjudicats després de la redelegació de competències, s’allarguen durant 15 mesos aproximadament “per dotar al districte d’un centre referent per a les futures generacions, per dignificar les aules a la ciutat dins del projecte de ciutat educadora i inclusiva que volem, amb criteris de sostenibilitat, qualitat, innovació, accessibilitat i eficiència energètica”, segons ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita.

“L’inici de la licitació del Mestre Canós suposa el final de la primera fase del pla Edificant a la ciutat, amb els col·legis Herrero i Vicent Marçà per a aquest 2023, i ara en marxa ja les dos licitacions, la de l’Elcano i el Mestre Canós, visibilitzant el treball municipal per enfortir l’educació pública i de qualitat”, ha destacat Mezquita.

El regidor d’Urbanisme José Luis López, s’ha referit a aquest “important pas” amb el qual “licitem l’últim centre dels quatre previstos a la ciutat dins del Pla Edificant”. “Estem fent passos importants per a finalitzar aquests projectes inclosos en el Pla Edificant, que és resultat d’un intens treball i un exemple de la implicació d’aquest Ajuntament i els seus tècnics a continuar millorant les infraestructures educatives de la ciutat”, ha indicat.

Comença ara el compte enrere per a, després de la publicació dels plecs de condicions a la Plataforma de Contractació de l’Estat, obrir el termini de presentació d’ofertes. La documentació, després de la redelegació de competències per ajustar els pressupostos, atesa la pujada de preus de materials, per garantir que les obres tindran un licitador, recull que el pressupost base de licitació serà de 4.144.422,25 euros més 870.328,67 euros en concepte d’IVA, que seran liquidats en els exercicis pressupostaris de 2023, 2024 i 2025.

El temps per a executar les obres serà de 15 mesos, un període durant el qual l’alumnat es traslladarà a les instal·lacions provisionals que ara utilitzava el col·legi Herrero a Sensal. La Conselleria d’Educació s’ha compromés a facilitar el transport a la comunitat educativa fins a la nova ubicació a l’inici del nou curs.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: