Castelló dona a conéixer els guanyadors de la XIII edició dels Premis Moros d’Alqueria

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, junt amb el president de la Fundació Moros d’Alqueria, Leandre Escamilla, el soci de la mateixa José Luis Serrano, i amb la presència del regidor de Festes, Omar Braina, i altres membres de la Fundació i participants en els premis han donat a conéixer hui als guanyadors dels XIII Premis Moros d’Alqueria. Així, en aquesta edició, el Premi Cultura i Festes Moros d’Alqueria-Ciutat de Castelló és per al Festival Internacional de Teatre de Sibiu (Romania); el Premi de Gastronomia Adrián Segura, per a Noé Martí Castañ; el Premi de Música per a Instruments de Banda, per a compartit per a Pilar Ortín Gómez (flauta) i Lluís Chorvà Montesinos (clarinet); i el Premi de Dansa, que és nou enguany, és també compartit per a Pau Barreda i Laia Ibáñez.

Marco ha donat l’enhorabona als premiats i ha agraït a Moros d’Alqueria “la seua labor amb la convocatòria d’aquests premis, que contribueixen a difondre i potenciar el talent i el reconeixement en àmbits com són la gastronomia, la música, la dansa i les festes de reconegut prestigi internacional”. “Agraïsc que a través d’aquest certamen es pose en valor l’esforç de la joventut i es valoren la cultura i les tradicions d’altres països”, ha apuntat l’alcaldessa, ressaltant “la dedicació de Moros d’Alqueria per donar a conéixer l’interés turístic internacional de Castelló i de les festes fundacionals per tot el món”.

El president de la Fundació Moros d’Alqueria, per part seua, ha agraït l’esforç i la dedicació de totes i tots els participants i ha ressaltat que aquests premis contribueixen a ampliar estudis i a fer realitat projectes.

El Premi de Gastronomia Adrián Segura distingeix a un estudiant de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Castelló i comporta una beca de 3.000 euros per a estudis de postgrau. El guanyador d’enguany és Noé Martí Castañ, que té el Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural i en l’actualitat s’està formant a l’Escola d’Hostaleria de Castelló.

El Premi de Música per a Instruments de Banda distingeix a estudiants del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló i comporta una beca de 3.000 euros per a estudis de postgrau. Enguany ho compartiran Pilar Ortín Gómez, que té un Grau Superior en Interpretació de Música Clàssica en Flauta Travessera i també el Grau Superior en Interpretació de Música Antiga en Traverso i ha obtingut diversos premis acadèmics; i Lluís Chorvà Montesinos, que té el títol professional de piano i ha rebut diversos premis en concursos internacionals així com d’excel·lència acadèmica.

El Premi de Dansa distingeix a estudiants del Conservatori Professional de Dansa de Castelló i comporta una beca de 3.000 euros. És compartit per a Pau Barreda, qui està cursant 5é i 6é en el conservatori professional en l’especialitat de dansa contemporània; i Laia Ibáñez, en 5é del conservatori professional i amb diversos cursos de formació.

El Premi Cultura i Festes Moros d’Alqueria-Ciutat de Castelló està destinat a premiar les festes o entitats de reconegut prestigi internacional. S’atorga conjuntament amb l’Ajuntament de Castelló i enguany es distingeix el Festival Internacional de Teatre de Sibiu (Romania), que compleix el seu 30 aniversari.

La gala de lliurament dels premis se celebrarà el divendres 10 de març a les 19.30 hores en el Teatre Principal de Castelló.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: