Castelló difon el model de cooperativisme en habitatge per a propiciar pisos a preus assequibles

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat el 16 de novembre una jornada oberta per a difondre el model de cooperativisme d’habitatge, un sistema col·laboratiu que propícia pisos a preus assequibles en cessió d’ús, equiparable al règim d’habitatge protegit.

La cita tindrà lloc en la sala d’actes del Menador de 09.00 a 14.00 hores. També es podrà seguir pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

“Amb aquest model els residents són els propis socis de la cooperativa, que és la titular dels habitatges, que compta a una renda assequible sense que es puga traspassar o dividir la mateixa. Una alternativa per a fomentar habitatges a preus raonables en un moment que necessitem intervindre en el mercat per a frenar l’especulació en el preu del lloguer”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Participaran diferents cooperatives, responsables de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i experts en cooperativisme. Així, la jornada començarà amb una conferència sobre el model de cooperativa com a possible garant del dret a l’habitatge, a càrrec de Domèstiques, Laboratori de cerca i impuls cooperatives.

A continuació es tractaran experiències de bones pràctiques de l’Administració Pública, amb Lorenzo Vidal, del Institute for Housing and Urban Research Upssala University; Glòria Rubio, coordinadora de Projectes de la Dinamo; i Iker San Román, especialista en polítiques públiques d’habitatge del País Basc

Seguidament serà el torn de l’Administració Pública, amb Elena Azcárraga, directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana de la Generalitat; Teresa García; directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme; i Fran Merino, director tècnic de la Federació de Cooperatives d’Habitatge Valencià (Fecovi).

La jornada culminarà amb la intervenció de representants dels projectes de cooperativa la Llauradora, Alacant Convivència i Corriol.

La Regidoria d’Habitatge col·labora amb la xarxa valenciana Base Viva i subratlla la possibilitat de fomentar cooperatives d’habitatge en règim de cessió d’ús. Aquest format contempla que la titularitat dels habitatges és de la cooperativa, que cedeix l’ús a les persones sòcies a canvi d’una renda mensual assequible, no podent-se dividir la propietat en cap cas.

Permet que entre les seues persones sòcies hi haja diferents col·lectius socials que no siguen propietàries de cap habitatge i que complisquen requisits de renda limitada, equiparable a les VPO. Així mateix, permet incrementar l’oferta d’habitatges a baix preu.

.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: