Castelló destinarà 50.000 euros a un projecte d’ajuda en la zona afectada pel terratrémol de Síria i Turquia

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Cooperació, té previst destinar 50.000 euros per al desenvolupament d’un projecte d’ajuda humanitària en la zona afectada pel terratrémol en regions de Síria i Turquia. Per a això, des de l’àrea que dirigeix la regidora Patricia Puerta, se subvencionarà un dels projectes que s’establisquen per part del Comité d’Ajuda Humanitària d’Emergència (CAHE).

L’Ajuntament va participar en la reunió d’aquest comité celebrada el passat 10 de febrer en el qual es van abordar les propostes d’acció coordinada a través de les ONGD que operen en les zones afectades. La regidora de Cooperació, Patricia Puerta, ha explicat que l’objectiu és destinar 50.000 euros a algun dels projectes d’aquestes organitzacions que treballen en el terreny per a impulsar una acció coordinada en el marc del CAHE.

“La gran magnitud de la tragèdia que ha provocat el terratrémol en les zones de Turquia i Síria fa més necessari que mai que l’actuació de les institucions siga coordinada i seguint les instruccions de les entitats i organitzacions expertes en cooperació internacional”, ha indicat Porta. En aquest sentit, la regidora ha instat a seguir les recomanacions realitzades l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECID), així com de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Recomanacions
En aquest sentit, l’AECID recomana a la ciutadania que vulga col·laborar que es prioritzen les donacions econòmiques a les ONG i organitzacions humanitàries que treballen en la zona afectada. D’aquesta manera s’aconsegueix immediatesa en la recepció de l’ajuda a Turquia i Síria i es dona resposta a les necessitats reals en la zona.

D’altra banda, i amb l’objectiu de conéixer altres projectes que s’estan desenvolupant per a ajudar a les zones afectades pel terratrémol, la regidora de Cooperació ha mantingut una trobada amb representants de la Fundació Pols de Vida, una organització que col·labora amb l’ONG ONSUR que realitza labors en el nord de Síria i ha participat en labors de rescat i assistència després del terratrémol, segons han explicat.

La fundació, que ha traslladat l’especial problemàtica que es dona en aquesta zona del nord de Síria (una zona ja devastada després d’anys de guerra) per a l’arribada d’ajuda humanitària ha iniciat una campanya de crowdfounding a través de www.migranodearena.org per a impulsar una campanya d’ajuda en aquesta zona.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: