Castelló culmina les obres del pioner Centre d’Envelliment Actiu i Saludable amb una inversió de 3,3 milions

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest dimarts les noves instal·lacions del Centre d’Envelliment Actiu i Saludable després d’haver finalitzat les obres de rehabilitació integral d’aquest emblemàtic edifici, un projecte que ha comptat amb una inversió de 3,3 milions (IVA inclòs) cofinançats per l’Ajuntament i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Marco ha visitat el nou centre junt al regidor d’Urbanisme, José Luis López, amb motiu de la recepció hui de les obres del qual serà un centre de referència perquè les persones majors puguen potenciar les seues capacitats.

L’alcaldessa ha explicat que “aquest dimarts han finalitzat les obres de l’antiga Casa de la Cultura per a la seua transformació en un centre de referència que permetrà posar en marxa múltiples activitats per a les persones majors en les quals potenciar al màxim les seues capacitats, un centre pioner i innovador que farà efectiva la idea d’envelliment actiu i saludable”. “Es tracta d’un espai en ple centre de la ciutat per a integrar a les persones majors en la vida social de la ciutat i promoure la seua participació en els assumptes públics”, ha manifestat Marco. Cal recordar que en l’actualitat està en fase d’adjudicació la gestió d’aquest centre després de la seua licitació per altres 1,43 milions d’euros durant els pròxims tres anys.

L’alcaldessa ha destacat que aquest centre “situarà a Castelló com a referent en polítiques de benestar per a les persones majors en fer realitat la nostra aposta per situar-les en l’eix de les polítiques del benestar” i per “fomentar el seu protagonisme en la vida social de Castelló”. “Un projecte que ja és una realitat gràcies als fons europeus i que posarà a la disposició de la ciutadania un modern i innovador edifici, totalment accessible i dotat d’espais que permetran realitzar tot tipus d’activitats per a optimitzar la salut física, mental i social, i contribuir a millorar la seua qualitat de vida”, ha apuntat.

El nou Centre d’Envelliment Actiu i Saludable de Castelló se situa en l’antiga Casa de la Cultura situada als carrers Antonio Maura i Enmig, un edifici que ha sigut objecte d’una rehabilitació integral després d’una inversió de 3,3 milions d’euros cofinançats amb fons europeus. Les obres han preservat la façana, en tractar-se d’un immoble protegit, i han suposat la transformació de l’edifici en un immoble totalment accessible i vertebrat per patis interiors que aporten llum i ventilació natural en totes les estades.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha explicat que l’edifici consta d’una planta baixa, tres plantes superiors i un terrat “sumant 2.300 metres quadrats per a l’oci, esport, formació i cultura de les persones majors”. “Una rehabilitació integral que dota a la ciutat d’un nou recurs per al gaudi de les persones majors i punt de trobada del col·lectiu”, ha apuntat. En total, el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable compta amb una superfície útil de 1.740 metres quadrats a l’abast de les persones majors.

En la planta baixa se situa un punt d’orientació i atenció psicològica, la consergeria, serveis d’informació, una sala d’actes, una sala d’exposicions i una zona ‘*housing’. La primera planta compta amb una àrea d’activitats lúdiques, una sala de lectura i una altra d’estudi, i dues aules polivalents. En la segona planta se situa el gimnàs, una sala d’activitat física i sala de fisioteràpia, tallers polivalents, un taller ocupacional i una zona d’estimulació sensorial. La tercera planta està reservada a sales de reunions, àrea administrativa i sales per a altres activitats. Finalment, el terrat és un dels grans atractius del centre amb zones de descans i terrasses.

Gestió del centre
Cal recordar que l’Ajuntament ha tret a licitació la gestió del Centre d’Envelliment Actiu i Saludable per 1,4 milions durant tres anys i un màxim de 2,5 milions comptant dues pròrrogues. L’adjudicatària haurà de dirigir i administrar el centre de manera integral. Així, haurà de gestionar serveis de fisioteràpia, intervenció i treball social, orientació i atenció psicològica i la realització d’activitats presencials i en ‘streamming’ emmarcades dins del Programa Innovador d’atenció a les persones majors.

El Centre d’Envelliment Actiu i Saludable és una de les setze operacions impulsades a Castelló gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI. Un projecte de 3,3 milions d’euros i 2.300 metres quadrats de superfície que se situa en l’edifici íntegrament rehabilitat que acollia fins al moment la Casa de la Cultura.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: