Castelló conclou les obres antiinundacions de la Primera Travessera

Les obres antiinundacions de la sèquia de la Primera Travessera, executada en dues fase, ja han conclòs. El regidor d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha signat avui la recepció d’aquests treballs que suposen l’execució d’una nova infraestructura per a minimitzar els riscos d’inundació en la Marjaleria. En aquest sentit, l’edil Rafa Simó ha recordat que “aquesta actuació en la Primera Travessera se suma a les executades en aquest mandat per a incrementar la capacitat d’alleujament de les sèquies La Plana i l’Obra, també amb l’objectiu de reduir l’impacte negatiu en la Marjaleria dels episodis de fortes pluges i que en global suposen una inversió superior als tres milions d’euros”.

L’execució de les obres de la Primera Travessera respon al conveni signat entre la Generalitat, i en concret la Conselleria d’Agricultura que aporta 400.000 euros, i l’Ajuntament de Castelló, que aporta 309.000 euros per a executar la conducció d’aigües residuals a la xarxa de l’estació depuradora de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat la importància de l’execució d’aquest tipus d’infraestructures antiinundacions, perquè suposa una millora de les condicions de vida de les persones residents en la zona. “L’aposta d’aquest Govern municipal, des del principi, ha sigut la de millorar els sistemes de drenatge i evacuació d’aigües en la Marjaleria i en el Grau”, una aposta que s’ha traduït en més de tres milions d’euros invertits en els dos últims anys.

Per la seua banda, la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, ja va ressaltar en la seua visita a Castelló per a presentar el projecte la importància de la cooperació entre les dues administracions per a impulsar un projecte rellevant, en tractar-se de “una infraestructura hidràulica necessària en cas d’inundacions, davant episodis puntuals en els quals es registra una acumulació especial de pluges i es fa necessària una conducció ordenada de les aigües fins a l’estació depuradora”, per a ser derivades amb posterioritat als llits o reutilitzada, d’acord amb la normativa pertinent. Tant l’alcaldessa com la consellera van subratllar ja en el seu moment la relevacia ambiental de l’obra per a preservar el litoral.

La segona fase del projecte ha inclòs la neteja de les sèquies, la construcció d’una xarxa de sanejament, pavimentació dels camins pels quals discorre la nova xarxa, l’adequació de la paret lateral de la sèquia en el camí de la Primera Travessera, la canalització i estesa elèctrica per a l’alimentació de l’estació de bombament i el soterrament de l’estesa elèctrica.

En 2014 es va subscriure un conveni entre la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Generalitat, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló de la Plana per a l’execució de la primera fase de les obres del projecte d’evacuació d’aigües i clavegueram de la Primera Travessera de la Marjaleria. La segona fase que ara s’ha escomès continua amb l’objectiu de realitzar les obres necessàries per a dotar la Primera Travessera de la Marjaleria amb les infraestructures que possibiliten l’evacuació d’aigües i el seu clavegueram.

 

Informació i Foto: http://www.castello.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: