Castelló celebra el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb els I Premis ‘Alianza STEAM’

Castelló ha sigut aquest dissabte epicentre de les celebracions amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència que es commemora cada 11 de febrer en acollir l’acte de lliurament de premis de la ‘Alianza STEAM por el talento femenino. Niñas en pie de Ciencia’. Aquesta aliança és una iniciativa del Ministeri d’Educació i Formació Professional per a animar a les xiquetes i a les joves a acostar-se a les disciplines científic-tecnològiques i contribuir a reduir la bretxa de gènere existent en aquest camp. L’acte, en el qual ha participat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha estat presidit per la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría; i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor el fet que Castelló siga la seu de la primera edició d’aquests premis nacionals. “Hui acollim un acte que reconeix el treball per la promoció de disciplines relacionades amb la ciència i les tecnologies entre les xiquetes i les joves, una gran iniciativa a través de la qual acostem a la infància i adolescència noves oportunitats i referents i impulsem l’interés per les vocacions científiques i tecnològiques entre les alumnes de Castelló”, ha destacat.

Marco ha defensat la importància d’impulsar polítiques per a la igualtat d’oportunitats i de promoure accions per la igualtat en àmbits com l’urbanisme i, especialment, l’educació. A més, l’alcaldessa s’ha referit a iniciatives municipals com el ‘mapa del talent’, que acosten a la ciutadania referents locals en diferents disciplines i professions.

L’alcaldessa ha sigut l’encarregada de fer lliurament dels segons premis al costat del secretari d’Estat d’Educació, José Manuel Bar. Tots dos han entregat el reconeixement a cinc projectes de les diferents categories (Educació Primària, Educació Secundària, Formació Professional de Grau Mitjà, Formació Professional de Grau Superior i la categoria d’entitats).

En total, han sigut premiades 13 experiències educatives de centres de tota Espanya en aquesta primera edició d’uns premis pensats per a reconéixer l’esforç per a reduir la bretxa de gènere en aquestes disciplines, compartir bones pràctiques i per a promoure que les xiquetes i joves tinguen un paper protagonista en el sector científic-tecnològic.

L’acte, celebrat en el Teatre Principal, ha comptat amb la participació de Sara García Alonso, biotecnóloga i astronauta de l’Agència Espacial Europea. Les ministres Diana Morant i Pilar *Alegría han sigut les encarregades de tancar l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis STEAM.

La cerimònia de lliurament de premis pot visionar-se a través del següent enllaç: https://bit.ly/3hugkbi. Així mateix, per a més informació: https://www.educacionyfp.gob.es/prensa/actualidad/2023/02/20230211-entregapremiosalianzasteam.html.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: