Castelló apuntala les polítiques d’envelliment actiu amb 324.000 euros per a activitats

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Gent Gran, apuntala les seues polítiques per a promoure l’envelliment actiu i potenciar el desenvolupament personal, les relacions socials i la millora de la qualitat de vida i autonomia de les persones majors en destinar més de 324.000 euros per a l’organització d’activitats socioculturals, esportius i d’oci. Així, en una pròxima Junta de Govern Local, està prevista l’aprovació de l’adjudicació durant dos anys dels serveis de gestió i execució de les activitats esportives i socioculturals per a persones majors per un import que supera els 264.000 per als dos exercicis. També s’aprovaran les bases per a finançar actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu que realitzen les associacions de Gent gran, així com per a ajudes per a arrendament a aquelles associacions que no disposen de local municipal per a la realització d’activitats, per un import total de 60.000 euros.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha apuntat que, “per a aquest govern municipal, les polítiques per al foment d’un envelliment actiu i saludable són una prioritat i, a través d’aquestes accions, garantim l’execució d’activitats esportives i socioculturals durant els pròxims dos anys, al mateix temps que impulsem l’autonomia de les associacions”.

Marco ha recordat a més que l’Ajuntament ha iniciat els treballs per a elaborar el II Pla d’Acció del projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majors. Un pla que definirà les accions a realitzar a la ciutat després d’un procés de consulta i participació de les persones majors i que s’aborda una vegada finalitzat el primer pla amb un “alt grau d’execució” de les propostes.

La regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, ha presidit aquest dijous la reunió del Consell Municipal de Gent gran en el qual ha informat de la pròxima aprovació de les ajudes de 60.000 euros per a finançar actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu que realitzen les associacions de gent gran. També ha explicat el procés per a l’elaboració de l’II Pla d’Acció del projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majors.

Sobre les ajudes, Ribera ha explicat que consta d’una línia que ascendeix a 45.000 euros per a despeses d’actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu, despeses de manteniment i subministraments. Entre les actuacions i activitats a subvencionar estan els grups de teatre; grups de cors; cursos, xarrades i conferències; tallers de manualitats, confecció i similars; actuacions de dibuix, pintura i fotografia; actuacions d’estimulació de la memòria; tallers d’alfabetització; actuacions esportives, de ioga, taitxí, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat; i actuacions de gimnàstica, entre altres. També opten a les ajudes aquelles actuacions recreatives i d’oci com a balls, excursions, senderisme, concursos i celebracions, entre altres.

A més, hi haurà una línia específica dotada de 15.000 euros per a despeses d’arrendaments de locals d’associacions de gent gran que no disposen de local municipal. En aquest cas, l’import de la subvenció no pot superar el 50% del cost anual de l’arrendament.

D’altra banda, Ribera ha explicat que en una pròxima Junta de Govern Local s’adjudicarà la contractació dels serveis de gestió i execució, durant dos cursos lectius, de les activitats esportives i socioculturals per a persones majors de Castelló. “Es tracta d’una contractació que té per objecte promoure l’envelliment actiu, la qualitat social i les relacions socials, així com aconseguir que les persones majors milloren la seua autonomia personal i la plena participació social”, ha indicat.

Per part seua, la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, ha explicat davant el Consell de Gent gran les noves ajudes per a rehabilitació d’edificis que financen els fons de recuperació de la Unió Europea. Una convocatòria que està oberta fins al mes de desembre i que pot costejar fins al 80% del cost del projecte. Aquestes subvencions contemplen actuacions de millora en eficiència energètica, accessibilitat i conservació.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: