Castelló aprova la rehabilitació del Segon Molí per al seu ús museístic com a seu del MUCC

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous, en Junta de Govern Local, el projecte i l’inici del procés de contractació de les obres de rehabilitació del Segon Molí per a convertir aquest edifici històric en seu permanent del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC). L’actuació, amb un termini d’execució de sis mesos, suma una inversió de 266.258 euros, cofinançats al 50% pel Consistori i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta d’un projecte inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) que contempla diferents projectes d’impacte social, ambiental i tecnològic a desenvolupar a Castelló per un total de 20,2 milions.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor aquest nou projecte que forma part de l’estratègia Edusi. “Una actuació que ens permetrà recuperar per a la ciutadania aquest immoble històric i dotar a la ciutat d’un nou centre museístic a través del qual divulgar la història de Castelló unida als molins i atendre les demandes veïnals”. En aquest sentit, ha recordat que l’actuació dona resposta a les peticions de l’Associació de Veïnes i Veïns del Segon Molí per a “donar vida a l’edifici i a l’espai confrontant”.

El projecte de reforma i activació del Segon Molí permetrà, a més de conservar un edifici històric de caràcter industrial unit a la història de la ciutat des de l’època medieval, condicionar-ho per a donar-li posteriorment un ús museístic com a seu permanent del Museu de la Ciutat (MUCC). L’objectiu és que aquest nou espai cultural ajude a la dinamització de l’espai i el seu entorn, evitant així la deterioració de la zona, situada en la perifèria urbana.

Sobre el Segon Molí se situarà un centre d’interpretació actiu, dinàmic, didàctic i accessible que tindrà un paper rellevant en la revitalització i dinamització del barri, de la segona meitat del segle XX, on es troba enclavat.

La rehabilitació de l’històric molí és una de les operacions impulsades a Castelló gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i de l’Ajuntament en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI, que ha invertit a la ciutat 20,2 milions d’euros per a materialitzar projectes d’impacte social, ambiental i innovador.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: