Castelló aprova la nova bossa d’habitatge municipal amb l’objectiu d’ampliar els lloguers socials

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous les noves bases de la bossa de lloguer municipal que inclouen com a novetat incentius per als propietaris perquè s’animen a cedir lloguers a preus protegits.

“Introduïm canvis per a intentar mobilitzar la bossa de lloguer municipal, una instrument amb el qual pretenem ampliar la xifra de lloguers socials i ajudar a frenar l’especulació en el preu”, ha subratllat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, que ha afirmat que les condicions de la bossa ja van ser anunciades per a començar a rebre les primeres propostes.

“La finalitat de les bases és tractar de donar una solució a les situacions d’emergència residencial i als problemes d’exclusió residencial que afecten la ciutadania, tenint com a objectiu principal ampliar l’oferta municipal d’habitatges de lloguer social, mitjançant la convocatòria de subvencions dirigides a propietaris o usufructuaris d’habitatges buits”, ha afegit la regidora.

Els incentius per al propietari contemplen el pagament de 1.500 euros anuals més 2.900 per a la reforma de l’habitatge. La Regidoria també preveu un depòsit per a fer front a possibles impagaments o desperfectes. A canvi, el lloguer haurà de tindre un preu màxim de 4 euros per metre quadrat. El pressupost inicial en 2021 se situa en 60.000 euros, però seria ampliable si es superen les propostes presentades.

Els arrendataris interessats hauran de comptar amb l’informe d’avaluació d’edificis en el cas d’inmobles de més de 50 anys i el certificat d’eficiència energètic. Per al primer cas hi ha subvenció de la Generalitat Valenciana i per al segon de l’Ajuntament de Castelló. Més informació a través del 010, en l’Oficina Municipal d’Habitatge del Palau de la Festa mitjançant cita prèvia o en vivenda@castello.es

L’aprovació de les bases es materialitzarà entorn de dues setmanes, una vegada es publiquen en el Butlletí Oficial de la Província.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló
.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: