Castelló adjudica el nou servei de control de l’emissari submarí i potència la gestió ambiental en la xarxa de sanejament

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’adjudicació del nou servei de vigilància i control d’abocaments a la mar de l’emissari submarí. El pressupost se situa en els 219.590 per un període de 4 anys. Aquesta instal·lació és una conducció de la xarxa de sanejament que rep les aigües sobrants tractades a l’estació depuradora.

L’emissari submarí és una instal·lació necessària per a les adequades condicions de l’abocament de l’aigua depurada. Pel mateix s’evacuen fins a la mar les aigües sobrants procedents de l’Estació Depuradora que no són reutilitzades. El servei de seguiment s’encarrega de comprovar el seu bon funcionament i evitar possibles afeccions al medi marí.

El contracte ha sigut adjudicat a l’empresa Tècnica i Projectes SA i ha introduït una sèrie de millores com la inclusió d’un punt de control addicional de les aigües receptores i un altre addicional en el sediment; una vigilància estructural de l’emissari, i compromís de l’adjudicatària d’utilitzar dos vehicles Eco o de zero emissions.

“Des de la Regidoria continuarem treballant per a reforçar la gestió ambiental en la xarxa de sanejament per a evitar al màxim la contaminació en l’ecosistema marí”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L’Ajuntament va dur a terme l’any passat una reparació de l’emissari submarí per a solucionar danys patits durant un temporal. El 90% dels 50.503 euros de cost va ser sufragat per l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana (Epsar).

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: