Castelló activa 200.000 euros per a rehabilitar edificis vulnerables i millorar la seua conservació i eficiència energètica

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló llança una nova línia d’ajudes dirigida a la rehabilitació d’edificis més antics i vulnerables. Aquesta subvenció va destinada a les comunitats de propietaris que tenen dificultats per a acollir-se a les ajudes públiques i que no han pogut incloure’s en el Programa Barris del Pla de Recuperació.

“Tenim el repte en aquest mandat de fomentar la rehabilitació dels nostres barris populars. El Pla Estratègic d’Habitatge indica que 7.000 habitatges requereixen obres de millora en conservació i eficiència energètica i calcula una inversió global de 30 milions per a atendre a tots els edificis. Així, que amb el Programa Barris de la Generalitat més la nostra nova convocatòria volem propiciar una regeneració estructural de les zones amb edificis més antics i vulnerables”, ha destacat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Les bases, que van ser aprovades en la passada Junta de Govern Local, prioritzen aquells immobles que formen part d’Àrees de Regeneració i Renovació Urbana del Pla General i que necessiten actuacions urgents segons els informes d’avaluació d’edificis. També l’antiguitat major de 50 anys i la vulnerabilitat econòmica.

La convocatòria inclou actuacions de conservació recollides en l’Informe d’Avaluació d’Edificis, en zones comunes, estructura, cobertes i façanes. Així mateix, millores en accessibilitat, quant a la instal·lació d’ascensors o elements de suport, entre altres iniciatives. La convocatòria contempla una subvenció de fins a un 85 i un 100% del cost de l’obra segons el grau de vulnerabilitat amb un màxim de 9.000 euros.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de novembre en la seu electrònica de l’Ajuntament (sede.castello.es). Les persones interessades es poden informar en l’Oficina Municipal d’Habitatge, situada en la Plaça Major, en el telèfon 964 35 51 00 o en el correu rehabilita@castello.es.

Aquesta convocatòria es complementa amb les propostes presentades al Programa Barris del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2023-2026, que comprenen 17 milions d’euros per a edificis de la ciutat que sumen 596 habitatges.

Subvenció al IEE

De manera paral·lela, la Regidoria d’Habitatge ha pressupostat 40.000 euros per a subvencionar la realització de l’informe d’avaluació d’edificis (IEE), un requisit bàsic per a optar a les ajudes públiques. Preveu 500 euros per sol·licitud.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: