Carrasco: “PSPV i Podem veten la compareixença de Soler en Les Corts i impedeixen que expliqui quin és el pla de Consell per recaptar fons europeus”

El diputat autonòmic d’el Grup Popular Felipe Carrasco ha denunciat avui el veto del PSPV i Unides Podem a la compareixença de el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en la comissió d’Assumptes Europeus perquè expliqui quina és la feina de l’ Consell per a recaptar fons europeus que ajudin a la Comunitat Valenciana a sortir de la crisi de l’Covid.

El diputat popular ha assenyalat que el conseller havia de comparèixer a la comissió d’el dimarts 13 d’octubre “però la negativa de PSPV i Podem a comparegui ens genera dubtes sobre si realment el Consell està treballant en la preparació de el pla per recaptar aquests fons”.

“Sembla que no volen que Soler doni la cara, i des del Grup Popular ens preguntem per què”, ha assenyalat Carrasco. “Ens genera també dubtes perquè malgrat dels sis alts càrrecs, de tots els assessors dedicats a això i dels 119.000 euros que en ple període d’alarma es va gastar Consell en contractar una consultora de projectes europeus no hi ha una transparència real quant a aquest pla “, ha manifestat.

Carrasco ha recordat que Puig va anunciar en el debat de Política General 410 projectes, “dels que avui no sabem més de 20, que són els que ja va esmentar en el propi ple. A la fin el president es limita als ‘ximoanuncios’ a crear expectatives que no sabem com va a complir “. El diputat ha criticat, així mateix, la “precipitació” de Puig “perquè quan va presentar el pla a Les Corts ni tan sols s’havia posat en contacte amb els principals sectors productius de la Comunitat Valenciana”.

“Aquest veto que el PSPV s’aplica a l’conseller Soler ens fa pensar que hi ha un ocultisme sobre el que s’està fent per treballar per als valencians. Avui és el dia en què no s’ha creat l’Oficina de Projectes Europeus estratègics que Puig va anunciar en el Ple Extraordinari d’agost per fons europeus “, ha assenyalat.

Carrasco ha recordat que el President de Govern, Pedro Sánchez, ha d’enviar la setmana que a Brussel·les el ‘Pla País’ per aconseguir els fons “i la Comunitat Valenciana no pot perdre el tren perquè aquesta oficina no estigui creada”. “Perdre fons suposaria més atur, més crisi i en definitiva més tancaments d’empreses i els valencians no ens mereixem està actuació mancada d’eficàcia i d’eficiència de el Govern valencià”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: