Carrasco: “Les càmeres del centre segueixen causant estralls als castellonencs amb fins a 2.000 euros acumulats en multes”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia que les cambres del centre segueixen causant estralls als castellonencs “amb fins a 2.000 euros acumulats en multes, en diverses jornades, una mateixa persona”.

Així ens ho traslladen residents, comerciants o proveïdors a través de les queixes que ens fan arribar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada al carrer Governador, número 2. Una mateixa persona arriba a acumular entre 1.500 i 2.000 euros en multes, a raó de 80 euros cada multa, bé per accedir diverses vegades al dia o endinsar-se per error amb els seus vehicles a la zona fitada per les càmeres”, explica Carrasco.

“El que és urgent en aquests moments és revitalitzar el centre i no matar-lo, atraure clients i no expulsar-los, que és l’efecte que provoquen les càmeres, perquè la gent acaba per deixar de comprar als establiments del centre i de consumir als establiments de hostaleria pel temor de ser multats amb 80 euros”, afegeix.

En aquest sentit, recorda que el Partit Popular sempre s’ha posicionat en contra d’aquest sistema sancionador de les cambres, que l’equip de govern pretén ampliar amb el Castelló Central a més carrers del centre, com Asensi i adjacents. Un sistema per esprémer la butxaca malmesa dels castellonencs perquè l’equip de govern d’Amparo Marco persegueix únicament un fi recaptatori. Abans hi havia els bol·lards que complien la mateixa funció que les càmeres, però sense multar”.

És tal el clam de la població contra el sistema sancionador de les cambres del centre que “Veïns i comerciants segueixen recollint firmes per acabar amb aquest sistema que no contribueix a pal·liar la pitjor crisi econòmica dels darrers anys. Una mesura que no ajuda a omplir la cistella de la compra, ni pagar les factures de la llum, el gas o el combustible, molt més cares que fa un any, ni ajuda les famílies a arribar a final de mes. A més, el govern municipal continua tornant multes imposades en el període de proves”.

Recordem que els dos mesos que van estar en funcionament abans de pressionar els comerciants l’equip de govern i aconseguir que fossin desactivades, encara que de manera temporal, van suposar 16.400 multes i 3,2 milions en sancions. “Ahir mateix, davant el nombre creixent de queixes demanem, en Comissió Informativa a l’equip de govern, el nombre de multes que s’han posat des del 10 de gener, data en què van entrar en funcionament després de la suspensió temporal, i l’import total per totes elles”, insisteix Carrasco.

“Demanem a l’alcaldessa que tingui sensibilitat amb els castellonencs en el pitjor moment que travessen les economies domèstiques. En lloc de seguir buidant la butxaca dels contribuents amb les càmeres o amb els tres radars fixos que acaba d’instal·lar a les rondes, baixi impostos als castellonencs i posi en marxa polítiques que ajudin a crear i mantenir negocis i, per tant, a conservar i ampliar els llocs de treball que tanta falta fan a la nostra ciutat”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: