Carrasco: “L’avinguda de Lidón de Castelló de la Plana ni és més verda, ni més sostenible, ni afavoreix mobilitat, ni millora la qualitat de vida dels castellonencs”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha convocat els mitjans de comunicació a l’avinguda de Lidón, per destacar ‘in situ’ una sèrie de qüestions que, a peu d’obra, corroboren com a dia a de avui “l’avinguda de Lidón ni és més verda, ni més sostenible, ni afavoreix mobilitat, ni millora la qualitat de vida dels castellonencs”, ha explicat.

Al costat del regidor del PP Juan Carlos Redondo la portaveu del PP ha manifestat que “aquest despropòsit de reforma que costarà 3,3 milions, sense que ningú ho hagi demanat, ni tan sols contempla ceràmica de Castelló, sinó més formigó que abans i subministrat de fora, procedeix de la Roda, a Albacete. Vull aclarir que el PP no està en contra de cap empresa, independentment d’on sigui, però això posa de manifest la gran mentida de l’equip de govern en canviar aquest entorn per més ciment i no pas pel gran verger que prometien, on a més la ceràmica no hi és present”.

D’altra banda ha destacat que la tanca del parc Rafalafena s’ha eliminat sense raó, “perquè no hi ha cap informe policial, com l’equip de govern va dir, assegurant que eliminant-lo el parc era més segur per a les dones davant de possibles assetjaments i violacions. Una altra mentida. I tampoc no hi ha aparcaments alternatius als que s’han eliminat. No se sap res de la creació de 300 places d’aparcament noves”.

Carrasco ha posat l’accent en el cost mediambiental que ha suposat destrossar el parc, “amb espècies d’aus i els seus nius per terra, ple de brutícia i runes”. “Res del que s’ha fet fins ara ha servit per millorar el parc, tot i ser un pulmó verd”, va insistir tal com ja va denunciar el PP a la vista de fotografies proporcionades pels residents a la zona.

“Diem ‘no’ la reforma de l’avinguda Lidón i ‘no’ a bloquejar un dels accessos a la ciutat, a la qual cada vegada és més difícil arribar malgrat els crits d’auxili de comerciants, hostalers, autònoms, empreses de serveis i els propis veïns, veient convertit el centre en una ratera. Cal gestionar escoltant els veïns i no d’esquena a ells”, afegeix Begoña Carrasco.

Carrasco desmunta altres falsedats, com que l’avinguda de Lidón, tampoc serà de vianants íntegrament “perquè el tram més proper a la Basílica que es va preveure restringit al trànsit, s’ha hagut d’obrir a determinats vehicles perquè era un sense sentit deixar-lo sense accés a vehicles que han daccedir a la basílica. Desconeixem si també s’obrirà al pas dels vehicles escolars pels col·legis de la zona. Aquest canvi es va introduir a última hora, sense avisar ningú perquè era reconèixer que el Partit Popular tenia raó, és a dir, que no es podia tallar aquest tram perquè s’aïllava la basílica i el transport per a les celebracions ja que l’alternativa, per el Camí La Plana, no era solució”.

D’altra banda, ha denunciat els colls d’ampolla que ja s’estan formant als carrers d’accés a l’avinguda en eliminar un dels carrils de dos per sentit que hi ha ara. “El mateix coll d’ampolla es formarà a l’avinguda María Rosa Molás, a l’alçada de la rotonda del Col·legi Consolació, on el projecte contempla el mateix sistema per encaixonar tot el trànsit, cosa que afecta la mobilitat”, apunta Carrasco.

Pel que fa a la garrotada que el Comitè de Peticions de la Unió Europea va donar el 17 de maig a la gestió de l’alcaldessa Amparo Marco, mantenint oberta la investigació de la reforma de l’avinguda, arran d’una queixa interposada per l’associació de veïns Rafalafena, “a dia d’avui, l’equip de govern no han presentat ni un sol document dels sol·licitats”, assegura Begoña Carrasco

Cal enviar el projecte final per conèixer en què havia variat respecte a l’inicial; també s’ha sol·licitat una anàlisi de les emissions de CO2 que diuen que es disminueixen, per comprovar que els fons europeus s’ajusten als requisits que imposa Europa. “L’alcaldessa va assegurar a so de bombo i platerets que no tenien res a amagar, però fins ara, silenci absolut”, conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: