Carrasco: “La sanitat castellonenca està a la UCI, mentre els veïns i les famílies ens sentim desemparats i desatesos”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha convocat avui una roda de premsa per valorar l’inici d’un curs polític que, segons ha lamentat, “ha arrencat com va acabar: amb una alcaldessa de perfil que no soluciona els problemes dels castellonencs “.

Carrasco, que ha comparegut davant els mitjans en els porxos de l’edifici noble municipal davant la negativa de l’equip de govern de cedir la sala de premsa per atendre els mitjans, ha valorat la situació sanitària a la ciutat i ha lamentat que “la sanitat castellonenca està a la UCI, mentre els veïns ens sentim desemparats i desatesos “. “Encara estem davant la pitjor crisi sanitària dels últims cent anys, ens enfrontem a les retallades de serveis i de la manca de recursos més greus de la democràcia”, ha indicat.

A l’respecte, Carrasco ha explicat que “al costat de el tancament definitiu de l’consultori de Constitució, just en el moment en què més falta fa, segueix havent-hi quatre consultoris tancats -Benadresa, Reyes i Sant Llorenç, a més del de Constitució- ia l’atenció, que segueix sent telefònica, se sumen les 13 hores de cua a Urgències de l’Hospital General, o les esperes d’una setmana per fer-se una prova PCR “. Així, ha assenyalat que “ni hi ha hagut reforç de personal ni rastrejadors, mentre els professionals de la sanitat estan exhausts i sense suports i, en plena segona onada, no hi ha control d’infectats ni hospital de campanya actiu mentre les obres d’ampliació de l’servei d’Urgències segueixen sense data d’inici, retardades per enèsima vegada “.

Pel que fa a educació, la portaveu municipal del PP ha apuntat que “hi ha una clara manca de criteris unificats i informació en l’àmbit educatiu”. “El curs ha començat sense que els centres comptin amb una figura clau com és la de la infermera escolar i tampoc s’han tramitat ajudes per als col·legis, als quals ni tan sols s’han proporcionat protocols específics en què es reflecteixin les mesures concretes que han de seguir en matèria sanitària, més enllà d’un seguit de recomanacions generals “.

“Malgrat que les classes van començar el dilluns 7 de setembre, fins el divendres 11 no es va informar als directors dels centres de qui seria el seu enllaç amb els centres de salut de cara a possibles contagis i, en el cas de la neteja, tot i que se’ls va prometre que els treballs de desinfecció s’incrementarien en dues o tres hores, aquestes no s’han cobert “, ha afegit.

Més enllà dels protocols anti-Covid, Carrasco també s’ha referit a l’repartiment de tauletes entre l’alumnat i ha lamentat que “les que va comprar el consistori van ser reclamades als centres per la Regidoria d’Educació quan va finalitzar el curs passat adduint que volien fer un repartiment més equitatiu però, a data d’avui, la realitat és que no hi ha hagut repartiment “.

“Tenim un equip de govern que va a l’ralentí mentre la segona onada de la pandèmia ha arribat a una ciutat que pateix noves retallades en atenció sanitària; i en els col·legis el curs ha arrencat sense que ni la Generalitat ni l’Ajuntament hagin fet els deures. No han reforçat la neteja en el nombre d’hores que van prometre, ni estan realitzant test, ni han incorporat la infermera escolar “, ha destacat Carrasco, que ha valorat que” els que venien a salvar les persones, són els que menys inverteixen en elles, ja que per posar en marxa serveis que ajudin els castellonencs no hi ha diners, mentre per a sous, assessors i propaganda el que no hi ha és límit de despesa “.

La ciutat, a ‘quarantena’

Pel que fa a la situació general de la ciutat, Carrasco també ha apuntat a la falta d’un pla de desinfecció d’espai i vies públiques en plena segona onada de la pandèmia, així com a la proliferació de punts d’abocaments incontrolats on es acumulen els residus i estris.

“Enfront de tots aquests problemes tenim una ciutat a ‘quarantena’ per la gestió d’un equip de govern que, des que es va pujar el sou en més d’un 50% a l’inici de la legislatura, no ha tornat a prendre cap mesura de calat i que, en plena pandèmia, es dedica a reformar al seu gust el palauet municipal ia gastar 5 milions d’euros en canviar les bombetes dels fanals mentre 16.000 persones romanen aturades i la durada de el programa municipal d’ocupació ‘jornals de Vila’ es redueix a quatre mesos, termini que ni tan sols permetrà a les persones beneficiàries accedir a una prestació “, ha conclòs Carrasco.

La situació real és que ni una sola ajuda ha arribat als castellonencs, seguim sense baixar impostos, tot i que després els sobre els diners per voler regalar-lo a Pedro Sánchez, ha afirmat Carrasco, que ha recordat que “els autònoms estan a l’estacada i, a hores d’ara, la situació de el comerç és crítica, la situació de l’oci nocturn és crítica, la situació de l’hostaleria és molt difícil i la situació de la brutícia als nostres carrers i en tot el terme municipal no fa més que empitjorar mentre tenim un govern que no trepitja el carrer, perquè està darrere del plasma .

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: