Carrasco insta a traslladar el sistema de càmeres del centre a la Marjaleria per acabar amb els abocadors il·legals d’escombraries

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, instarà la resta de grups polítics al Ple de demà dijous a apagar el sistema de videocàmeres de control de la mobilitat del trànsit al casc històric i traslladar-lo a la Marjaleria, amb l’objectiu d’acabar amb els abocadors il·legals d’escombraries.

“D’aquesta manera plantegem posar fi a dos problemes alhora, d’una banda amb el sistema recaptatori i abusiu que suposen les multes a raó de 80 euros cadascuna, quan el control d’accés de vehicles al centre estaria resolt amb el sistema de pilons , tal com havia abans i, d’altra banda, acabar amb els comportaments irresponsables de llençar tota mena de residus a llocs on no està permès, que acaben convertits en punts negres i insalubres”, explica Begoña Carrasco.

La mesura d’utilitzar càmeres de vigilància connectades amb la Policia Local per mantenir en bones condicions els espais públics ja ha estat adoptada per Ajuntaments com Almassora o Vila-real i “podria ser la solució a les múltiples queixes per falta de neteja que denuncien els veïns, especialment a la Marjalería”, insisteix Carrasco.

La iniciativa plenària que han presentat els Populars pretén, a més, demanar el suport de la resta dels grups per dotar dels serveis i les inversions que demanen els veïns de la Marjalería. “Sol·licitarem més presència policial a la zona i un pla de pavimentació integral de camins que millori la seguretat. També demanem intensificar la neteja als marges ia les sèquies, així com l’obertura permanent del consultori mèdic per atendre els 15.000 veïns que resideixen a més de 4.000 habitatges d’aquesta zona”, apunta Begoña Carrasco.

La queixa generalitzada entre els marjalers és que en els darrers sis anys no només no s’han portat actuacions de pes que millorin la seva qualitat de vida i les condicions de les infraestructures i serveis de què disposen, sinó que l’aprovació del Pla General Estructural ha vingut a afegir un problema més: el de la inseguretat jurídica respecte a la situació legal en matèria urbanística. Després de la modificació a la classificació del sòl, que ha dut a terme l’equip de govern municipal, moltes de les zones que fins ara estaven consolidades com a urbanitzables, han passat a ser sòl rústic o protegit. Una situació a què s’afegeix la posada en funcionament de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que estarà especialitzada en el rastreig d’habitatges il·legals.

“Pensem que és possible compatibilitzar l’ús residencial de la zona amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, en un entorn tan sensible com és el de la Marjaleria. Es tracta de dos factors complementaris i no excloents”, insisteix Begoña Carrasco.

Finalment, els Populars també instaran a dissenyar un pla de millora de la senyalètica a la Marjaleria, amb la finalitat de divulgar els valors ecològics i mediambientals de la zona, habilitant rutes turístiques i espais d’interès natural per conscienciar els ciutadans en la seva protecció i afavorir el coneixement de la zona.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: