Carrasco: “El sistema recaptatori de radars urbans del govern de Marco acumula en mes i mig més de 6.000 sancions, a 200€ la multa sumen 1,2 milions”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia l’afany recaptatori del govern de PSOE, Compromís i Podem, liderat per l’alcaldessa socialista Amparo Marco, amb els radars urbans amb què obté una recaptació extra, mentre en tenen 111 milions d’euros del pressupost per invertir a la ciutat. “El sistema recaptatori de radars urbans acumula al mes i mig més de 6.000 sancions, a 200 euros la multa sumen 1,2 milions d’euros”, apunta.

Són xifres demolidores des que van entrar en funcionament, el 3 d’octubre, que la portaveu Popular ha donat a conèixer en roda de premsa, convocant els periodistes al costat d’una de les tres caixes de radars que hi ha a la ciutat, ja que només n’hi ha un cinemòmetre, que va canviant de caixa en caixa per multar a les diferents zones. Carrasco, amb el regidor del PP Juan Carlos Redondo ha evidenciant l’afany recaptatori del govern municipal al costat de la caixa de radar situada davant del col·legi Ramiro Izquierdo, a la ronda nord de circumval·lació.

Des del Partit Popular, el seu portaveu vol deixar ben clar que “la llei de seguretat viària cal complir-la i, per tant, cal respectar els límits de velocitat a totes les vies, però hi ha altres mètodes de controlar la velocitat que no siguin sempre passant per caixa, com ja passa amb les cambres el centre i que el govern municipal vol estendre al ‘Castelló Central’, tancant al trànsit 745.000 metres quadrats de nucli urbà”.

“Quan pitjor és la situació econòmica que estem travessant, més gran és l’afany recaptatori del govern d’Emparo Marco. I és tal l’allau de multes amb els radars que per tramitar-les, l’àrea de Policia ha hagut d’incorporar més personal”, explica la portaveu Popular, Begoña Carrasco.

I en aquest sentit, insisteix: “Això d’aquest govern és mer afany recaptatori per diversos motius, en primer lloc perquè no hi ha hagut una campanya informativa prèvia de conscienciació, com tampoc n’hi va haver amb les cambres del centre; en segon lloc perquè els tres radars urbans instal·lats a les rondes de circumval·lació ia l’avinguda de València no coincideixen amb punts negres, són punts amb una alta densitat de circulació de vehicles, és a dir, de potencials infractors; i en tercer lloc no s’han valorat sistemes alternatius, com ara panells lumínics per conscienciar els conductors de l’obligatorietat de respectar els límits de velocitat, però sense multar”.

“Entre el que el govern de Marco porta recaptat amb les cambres del centre, que sumen més de 65.000 sancions, ia raó de 80 euros suposen 5,2 milions d’euros de recaptació potencial, i el que porten recaptat amb els radars, més de 16.000 sancions, el govern té diners per abaixar impostos, tal com venim demanant des del Partit Popular. El nostre pla d’estalvi contempla 10,1 milions d’euros menys en impostos, que és el que agrairien els castellonencs”, assenyala Carrasco.

Per tant, “des del Partit Popular, pensem que no és el moment de continuar esquivant la butxaca dels castellonencs. Ja està bé de cobrar-los per tot, ja està bé de sancionar-los per tot. Sí que es compleixi la llei de seguretat viària i les ordenances de mobilitat, però no a costa de fregir els veïns a multes. No és el nostre model i, per això, ja anuncio que quan governem optarem per altres sistemes no penalitzadors econòmicament”, conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: