Carrasco “El pressupost que la Generalitat destina a la ciutat de Castelló es redueix en un 7%”

Informació i Foto: http://www.ppcastellon.es

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, al costat del portaveu d’Economia del Grup parlamentari Popular, Rubén Ibáñez, ha analitzat avui en roda de premsa el pressupost de la Generalitat Valenciana per al 2018 i la nova retallada d’inversió que suposa per a la ciutat de Castelló.

Carrasco: “El pressupost de la Generalitat per a la ciutat de Castelló es redueix en un 7% respecte als pressupostos de l’any anterior, que ja suposaven un 23% menys respecte a 2016. Si el 2017 hi havia reflectits un total de 4.760.367 euros , en els comptes per a 2018 només apareixen 4.436.926,85 euros, contemplant les inversions i les subvencions “.

Aquesta quantitat correspon a partides territorialitzades (les que figuren en el capítol 6 dels pressupostos i el beneficiari és la ciutat de Castelló) i transferències de capital (capítol 7 dels pressupostos i el beneficiari és la ciutat de Castelló o alguna entitat de la ciutat ).

Per al diputat autonòmic, Rubén Ibáñez, és un pressupost de saldo i invisible per a la ciutat de Castelló, amb una alcaldessa que no reivindica res perquè això és el que els interessa a Puig i a Oltra, que no els molesti. “Suposen 24 euros per habitant a la ciutat de Castelló, 57 euros per habitant a nivell provincial i 1.931 euros per habitant a Morella”.

Per a la portaveu popular, “de nou, Puig i Oltra discriminen i menystenen la capital de la Plana amb uns comptes que evidencien falta d’idees i projectes de futur. De fet, el 90% del pressupost és continuista respecte dels projectes que va posar en marxa el Partit Popular (reforma de l’edifici d’Hisenda, que és l’actual Menador o el Palau de la Festa). No hi ha inversió nova, llevat d’un projecte de futur per construir el bulevard de la Plana, per al qual només es contemplen 100.000 euros “.

“Els 4,4 milions d’euros són insuficients, tenint en compte que moltes de les línies es repeteixen perquè no s’han executat, moltes es queden curtes i altres ni tan sols apareixen”.

“No hi ha inversió específica per al col·legi Vicent Marzá, ni per a la nova presidència de majors promesa per Oltra. I tampoc n’hi ha per al Conservatori de Dansa, tot i que l’Ajuntament va aprovar una Declaració Institucional per sol·licitar a la Conselleria que ho assegurés en el projecte de pressupostos de 2018. Una mostra més del nul pes polític de l’alcaldessa a València, i d’un President de la Generalitat que és incapaç de comprometre amb les necessitats de Castelló “.

Entre les línies i projectes que es repeteixen hi ha el Consultori del Raval Universitari que porta pressupostat des de l’any 2015. Per primera vegada, apareix pressupostat com a centre auxiliar, i no com Centre de Salut pròpiament. “És a dir, és un centre de salut” retallat “, amb menys serveis sanitaris, menys infraestructura i menys prestacions”.

Tampoc hi ha partida pressupostària per a la reforma de l’edifici de la plaça Jutge Borrull, tot i que va ser compartit amb la Generalitat, és a dir “el pagarà tot l’Ajuntament, a través dels impostos dels castellonencs, perquè funcionin també serveis autonòmics “.

El Consell s’ha reduït de 324.360 euros (el 2017) a 24.220 euros (el 2018) el projecte de rehabilitació d’habitatges del barri Sant Llorenç, “una disminució sagnant, i temem que els diners s’hagi perdut perquè no s’ha executat el previst” . La Conselleria d’Educació ha suprimit la línia de subvenció destinada a les Aules de la Tercera Edat, una línia d’ajudes per al sosteniment i realització d’activitats per a majors.

Carrasco aclareix: “No comptabilitzem les línies referents a conservació i reparació de carreteres, perquè és una actuació lògica i res extraordinària. Igual que el milió 400.000 euros que forma part d’una línia denominada Finançament Entitats locals en matèria de Serveis Socials. És a dir , diners que en virtut del concert entre la Generalitat i l’Ajuntament es transfereix tots els anys per diferents actuacions però no és una inversió nova “.

Davant la situació de deixadesa i menyspreu a Castelló, els regidors del Grup Municipal Popular treballen conjuntament amb els diputats autonòmics castellonencs en l’elaboració d’esmenes als Pressupostos de la Generalitat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: