Carrasco: “El Covid no pot ser l’excusa per anar en contra de la tradició taurina, exigim que s’escolti a les penyes de bous a al carrer”

La portaveu de Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, defensa la tradició dels festejos taurins a la ciutat de Castelló i insta a l’alcaldessa Amparo Marco a intervenir amb la Conselleria de Sanitat “perquè s’avanci en la creació d’ un marc legal que reguli les condicions d’aforament, accessos, higiene o distància, entre altres, amb l’objectiu que les penyes taurines puguin reprendre l’activitat el més aviat possible a la capital, després de més d’un any aturats. El Covid no pot ser l’excusa per anar en contra de la tradició de festejos taurins, exigim que s’escolti a les penyes de bous a l’carrer ‘de llarga tradició a la nostra ciutat “, assenyala.

La portaveu dels Populars a la capital de la Plana ha fet aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb representants dels col·lectius taurins de la ciutat, a la qual també han assistit els regidors de PP Vicent Sales i Vicente Guillamón. Carrasco s’ha fet ressò de les peticions de les penyes de l’Grau i de barris com el Serrallo, Sant Agustí i Sant Marc, Benadressa o Grup Rosari, amb gran tradició taurina aquest últim i en la associació de veïns ha tingut lloc la reunió.

“Donem suport i defensem les accions empreses pels taurins per iniciar una desescalada amb garanties de seguretat, igual que han fet altres sectors. Els festejos taurins van més enllà de l’espectacle, són dinamitzadors de l’economia local, impliquen de ple a establiments d’hostaleria que resulta molt beneficiada en els barris amb cada convocatòria de bous a al carrer ‘. Els guanys durant els tradicionals festejos taurins els permeten assegurar-se un matalàs d’ingressos per aguantar en peu la resta de l’any “, afegeix Carrasco.

En aquest sentit, “demanem que l’equip de govern municipal i, especialment l’alcaldessa, es mostri sensible amb el sector i contribueixi a la seva volta, cosa que ara mateix no estan demostrant a l’haver eliminat directament la partida de Festes de Sant Pere de l’Grau , amb gran tradició taurina, sense ni tan sols esperar-se a el nou escenari que es dibuixa a partir de la finalitat d’l’estat d’alarma “, explica la portaveu de PP.

De la mateixa manera que a partir d’el 9 de maig, per tal de l’estat d’alarma, s’obre una porta a l’esperança per a molts sectors productius que porten més d’un any acumulant pèrdues econòmiques, tancaments en cascada d’establiments que no han pogut sobreviure a les restriccions derivades de la pandèmia, “aquesta llum que es veu a la fi de túnel també ha d’arribar als festejos taurins, i per això cal que les administracions vagin de la mà amb els col·lectius taurins”, assenyala la portaveu de l’PP .

La solució de concentrar els espectacles en un recinte tancat, ja sigui en places fixes o portàtils, controlant els aforaments i el l’accés als mateixos és la solució que plantegen les penyes taurines per tornar a l’activitat. Està en mans de les administracions treballar perquè la tornada dels espectacles taurins sigui una realitat en el futur immediat.

“L’estiu està a la volta de la cantonada i tenir un marc legal que reguli l’activitat d’aquest sector és fonamental per a aquests col·lectius, que porten mesos treballant en un pla de contingència amb l’objectiu que les celebracions tornin amb totes les garanties de seguretat sanitàries, tinguin la seva recompensa. Els festejos taurins s’han de reprendre, sempre acatant les mesures de seguretat imposades en cada moment, recordem que dels més de 8.000 festejos taurins que venien celebrant-se de mitjana a l’any a la Comunitat abans de la pandèmia, set de cada deu tenien lloc a l’estiu ” , conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: