Carrasco demana millors infraestructures i més metges per aturar el col·lapse a la sanitat castellonenca

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco i el portaveu de Sanitat del PP a les Corts Valencianes, José Juan Zaplana denuncien el col·lapse que pateix l’atenció primària castellonenca amb una mitjana d’espera de 15 dies per ser atès pel metge de família al centre de salut. En la visita al centre de salut Palleter, acompanyats per representants del sindicat CSIF, el president de l’associació de veïns Verge de Lidón i metges del mateix centre de salut, han conegut de primera mà la situació “dramàtica i precària” després d’un any i mig de pandèmia. Una situació que és generalitzada a tota la ciutat. “No s’han refet els 300 metges que van ser acomiadats a la ciutat, no s’estan cobrint les vacants, per tant, falten mitjans humans a la sanitat pública castellonenca”, assenyala Carrasco.

Jose Juan Zaplana ha confirmat que la situació de col·lapse que travessa en aquests moments el centre de salut Palleter és la pitjor en comparació amb altres centres de salut de la Comunitat Valenciana. Atén més de 30.000 SIPS, comptant els 12.000 pacients derivats del consultori Constitució, que es va tancar a l’inici de la pandèmia igual que els consultoris de Benadresa, Grupo Reyes, San Lorenzo i Marjalería i segueixen tancats.

En aquest sentit, la portaveu del PP a la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco ha exigit a la conselleria de Sanitat més mitjans tècnics i humans per tornar als castellonencs la qualitat assistencial que necessiten i mereixen. “Avui hem constatat l’elevada pressió assistencial, el col·lapse, la manca de metges i d’espai a Palleter en haver d’atendre 12.000 pacients addicionals derivats del consultori Constitució, tancat igual que quatre consultoris mèdics més de la ciutat. Una realitat que contrasta amb l’anunci de Puig de la tornada a la presencialitat a les consultes. A Castelló no es compleix”, denuncia.

I afegeix: “L’espera mitjana per ser atès per un metge de família a la sanitat pública castellonenca és de 15 dies. Exigim a l’alcaldessa Amparo Marco que sigui més alcaldessa que socialista per defensar la sanitat pública de qualitat que mereixen els castellonencs. La solució no pot passar per atendre en barracons els pacients, com han anunciat”.

Per a Carrasco la sanitat castellonenca “està a l’UCI sense que Ximo Puig faci res ni Amparo Marco aixequi la veu en defensa dels castellonencs”. “Menys emportar-se el CICU de Castelló a València i més portar i prestar serveis a la ciutat, perquè paguem impostos de primera perquè se’ns consideri valencians de tercera”, insisteix la portaveu Popular.

Carrasco defensa una atenció sanitària digna i de qualitat davant de la “precarietat que travessa ara mateix el centre de Salut Palleter”. “No és bo que 11 dels 21 metges estiguin de baixa perquè no es posen solucions després d’any i mig de pandèmia i sense coordinador mèdic perquè va dimitir per aquest motiu fa una setmana”, recorda.

Per part seua, el portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular a les Corts Valencianes ha denunciat que la tornada a la presencialitat de les consultes des del passat 4 d’octubre no està sent igual per a tots els valencians, castellonencs i alacantins. “No tots estem sent tractats de la mateixa manera. A Castelló la situació és precària, seguim veient que hi ha cinc consultoris mèdics a la ciutat de Castelló tancats i veiem com la gran aposta són els barracons per solucionar els problemes de l’atenció primària a la sanitat pública”, apunta.

“Sanitat en barracons no és la solució. Necessitem una sanitat del segle XXI i atenció de qualitat davant els problemes que estem vivint amb el cóvid, sense descuidar la resta de patologies que hi segueixen. Li exigim al govern de Ximo Puig que posi els mitjans adequats perquè les persones siguin ateses pels millors professionals a cada moment i això passa per cuidar els professionals, no sobrecarregar-los, com s’està fent”, exigeix ​​José Juan Zaplana.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: