Carrasco demana a Marco solucions efectives contra el problema de salut pública en el qual s’ha convertit la plaga de mosquits a Castelló i que va a més

La portaveu de el Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta l’alcaldessa Amparo Marco a adoptar solucions efectives contra la plaga de mosquits que està fent especialment difícil per als castellonencs la recta final de l’estiu. “És urgent redoblar esforços contra els mosquits. Estem davant d’un problema de salut pública, amb veïns que acaben a urgències per la virulència de les picades, si els tractaments terrestres no són suficients com s’està demostrant caldrà fumigar des de l’aire, com ja fan altres ajuntaments que van sol·licitar fa dies el permís a la Conselleria de Sanitat per tallar el problema “, assenyala.

Les conseqüències de les pluges de final d’agost i les elevades temperatures han fet que aquests insectes proliferin de manera descontrolada fins al punt de fer insuportable sortir al carrer, estar les terrasses o simplement passejar com asseguren els castellonencs, sent especialment notable el problema en la Marjaleria, la zona de la platja i el centre de l’Grau.

“A Castelló l’equip de govern d’Amparo Marco torna a arribar tard a abordar un problema que va a anar a més amb les pluges que ja s’anuncien per als pròxims dies. A Sanitat no li consta que la capital hagi sol·licitat el permís per a la fumigació aèria, tot i tenir zones especialment castigades on els mosquits no donen treva ni als veïns, ni als hostalers que es veuen obligats a tancar abans d’hora els seus locals perquè a partir de la tarda les plagues de mosquits espanten els clients “, explica Carrasco.

En aquest sentit, la portaveu Popular es pregunta com pot ser que en altres municipis amb aiguamolls ja s’estigui actuant amb fumigacions aèries ia Castelló no. “Han hagut de sortir els veïns a denunciar públicament la situació perquè el govern municipal prengui consciència”. I, “per què tants obstacles per tallar un problema social que és generalitzat a la capital si els que governen a les administracions local i autonòmica són de el mateix color polític?”, Apunta.

Els Populars no paren de rebre queixes veïnals per les plagues de mosquits. “El que perceben els castellonencs és que el govern municipal els ha abandonats, que mira cap a un altre costat al no sol·licitar els permisos amb antelació, com sí fan altres ajuntaments. És un problema de mala gestió municipal, el que esperen els ciutadans són solucions que ara mateix no tenen, per això paguen impostos, per cert, dels més elevats amb un IBI que és el segon més car de tot Espanya, amb 402 euros de mitjana, només per darrere de Madrid. I, mentre arriben les solucions, els castellonencs es veuen desbordats per les plagues de mosquits que impedeixen fer vida normal “, conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castlelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: