Carnet Jove de l’IVAJ ha llançat #Laformula secreta per a l’educació en valors a través de el joc i la lectura

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través de Carnet Jove, ha llançat # LaFórmulaSecreta, una iniciativa per a l’educació en valors a través de el joc i la lectura, amb la col·laboració de LEA Lectura Oberta.

# LaFórmulasecreta és una invitació a el joc, a el viatge lector, a l’aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs nombroses activitats virtuals i presencials al voltant d’una obra literària, ‘L’efecte Frankenstein’ de l’autora alacantina Elia Barceló, premi Edebé de Literatura Juvenil 2019.

Es tracta d’una iniciativa que incideix en l’educació en valors amb eines d’oci educatiu, a través d’una plataforma digital innovadora.

LEA Lectura Oberta ha dissenyat aquesta lectura col·laborativa lúdica i formativa que permet educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Entre els ingredients de # LaFórmulaSecreta es pot trobar un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d’amor i sobretot un nou tipus de club de lectura més participatiu, més dinàmic, més interactiu.

El personal de joventut que desitgi apuntar-se a aquesta experiència innovadora, ha d’estar atent a les publicacions i omplir un formulari, des del qual, a més, podrà participar en la co-creació d’aquesta lectura oberta.

Tot això es farà a través de trobades, tallers, jocs, misteris i fins i tot un ‘escapament room’ per embarcar a les persones joves en un viatge lector autènticament transformador que actualitza i s’acosta a una obra clàssica i als misteris, secrets i històries que amaguen els llibres.

# LaFórmulaSecreta s’ha incorporat dins de la col·lecció de materials didàctics al programa ‘M’importa d’Educació enValors’, amb un dossier informatiu i una guia didàctica

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: