Carlos Mazón tendeix la mà per afrontar els desafiaments del futur i avançar a l’autogovern i reivindica la igualtat d’oportunitats com a garant de la llibertat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha estès la mà al conjunt de la societat per afrontar els desafiaments del futur i avançar a l’autogovern i ha reivindicat, per això, la igualtat d’oportunitats com a garant de la llibertat.

“Els ciutadans de València, Alacant i Castelló mereixien un canvi; la Comunitat Valenciana mereixia un canvi, i avui, de manera immediata, comença aquest canvi”, ha afirmat Carlos Mazón durant la seva intervenció al ple de les Corts de presa de possessió com a President de la Generalitat de la XI legislatura.

El responsable del Consell ha defensat que “només la humilitat de demanar l’ajuda de tot un poble, només la convocatòria per caminar junts, únicament la trucada i l’oferta de braços oberts a tothom sense exclusió ens poden portar a l’èxit”.
“El meu objectiu com a president d’aquesta terra no serà cap altre que defensar i reivindicar la igualtat d’oportunitats perquè tots puguem ser lliures. Els homes i les dones que poblen la Comunitat Valenciana no mereixen menys que l’oportunitat i la responsabilitat d’escollir el seu futur, i el meu compromís és amb ells”, ha manifestat també.

Humilitat i mirada neta

Per això, ha emfatitzat que el seu jurament no és ni vol ser el d’una sola persona, sinó que representa “una trucada, una convocatòria, una proposta i un nou repte” de caràcter col·lectiu, “de tots, no d’uns quants, de lleialtat i ambició, però d’humilitat i de mirada neta” i que abraça tota la ciutadania.

“No concebo més honor ni tampoc més responsabilitat que ser responsable del futur i esperances dels meus conciutadans de València, Alacant i Castelló”, per la qual cosa, “tal com vaig dir en el meu discurs d’investidura, tendeixo la mà a tots, no només els partits polítics, sinó el conjunt de la societat, perquè el veritable èxit serà caminar tots junts”, ha indicat.

Mazón, que ha mostrat la seua “lleialtat extrema” a la Comunitat Valenciana i ha ofert la seua “absoluta dedicació al poble valencià”, ha remarcat que “avui rendim homenatge a la nostra pròpia història, que és una història pròpia”, i, per tant, “no cal obviar-la ni cal oblidar-la, ni molt menys reescriure-la al nostre gust ni a instància de part”.

“Però avui, una vegada més i, sobretot, és futur”, i procedeix “mirar-lo de front, abordar-lo, avançar-nos-hi”, ha dit Mazón, que ha expressat la seva “ambició per superar conformismes, caps mirant a terra o mirades esquives, desconfiades o amigues de la derrota, ambició pel nostre autogovern, pel màxim respecte a les nostres institucions legislatives, executives i estatutàries”, però també, ha afegit, “ambició per la qualitat de vida, la llibertat, els serveis públics i les oportunitats tant de futur com del dia a dia quotidià, de més de 5 milions de ciutadans d’Alacant, València i Castelló”.

Es tracta d’“aquestes oportunitats que encara avui no són certes ni equitatives per als més vulnerables; d’aquesta gran oportunitat que, novament avui, se’ns presenta en aquest nou camí que ha tornat a marcar la voluntat popular i democràtica després del 28 de maig passat”, ha afegit.

Esperança, unitat de propòsits i certesa

“Avui puc jurar el càrrec de President de la Generalitat perquè hem triat l’esperança sobre el temor, la unitat de propòsits sobre el conflicte i la discòrdia, perquè apostem per la certesa sobre les tenebres de la incertesa”, ha manifestat en un altre moment el president, que s’ha mostrat convençut que “junts i juntes, escriurem en els propers anys algunes de les millors pàgines de la història”.

Per això, ha incidit que “tots els homes i dones són lliures i iguals i tots mereixen l’oportunitat d’assolir la felicitat plena pels seus propis mitjans, perquè allà on mirem, hi ha feina a fer”. “Tenim reptes i desafiaments en tots els àmbits; necessitem hospitals, escoles, carreteres, trens, centres de gent gran, universitats, millores al comerç, al camp, a la pesca… Sense por, fem”.

El cap de l’Executiu valencià ha assenyalat, per altra banda, que els valors sobre els quals descansa l’èxit i la història del poble valencià són “el treball dur, l’honestedat, la valentia i el joc net” i també la “tolerància i la curiositat, la lleialtat i el patriotisme”. Són, ha afegit, la “força silenciosa” que expliquen el progrés de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: