Carlos Mazón aposta pel “diàleg per avançar” en inversions estratègiques, i per reduir la fiscalitat per “reactivar l’economia”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el seu propòsit de mantenir un “diàleg permanent” durant el mandat per aconseguir inversions estratègiques per a la Comunitat Valenciana i ha reiterat la seva aposta per reduir l’elevada fiscalitat per “reactivar l’economia”.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció en l’esmorzar informatiu ‘Trobades SER’, organitzat per SER Radio Valencia i El País, en què ha assenyalat que “la manera d’avançar és dialogar”, per la qual cosa ha estès la mà a la resta de formacions polítiques, així com a les organitzacions sindicals i patronal per aconseguir acords en benefici de la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, ha considerat necessari reivindicar un finançament autonòmic més gran, el Corredor Mediterrani, o uns millors pressupostos territorialitzats, i ha anunciat una ronda de negociacions amb tots els partits de les Corts per desbloquejar la renovació dels òrgans estatutaris.

El president s’ha referit a les inversions estratègiques que són necessàries a la Comunitat Valenciana i que “fa massa temps que esperen” com l’ampliació del Port de València, que s’ha vist “cercenada” “per la falta de decisió del govern d’Espanya i per la divisió ideològica de l’anterior Consell”.

En matèria hídrica, ha destacat la necessitat de “treure la politització del debat de l’aigua” i assolir acords prenent com a base “el rigor, les dades tècniques i els informes hidrològics”, que siguin beneficiosos per a totes les parts. Mazón ha recordat que garantir “l’aigua que mereix” la província d’Alacant i la província de València constitueix una prioritat per al Consell.

Reactivació econòmica

Respecte de les mesures econòmiques adoptades pel nou Consell, com ara la supressió de l’impost de Successions i Donacions i la reducció de la despesa política, Mazón ha assegurat que contribuiran a “incentivar l’economia i reactivar el mercat de l’habitatge”, cosa que permetrà a la Generalitat incrementar els seus ingressos de manera “més justa i equitativa”.

El president ha criticat “l’enorme pressió fiscal” existent a la Comunitat Valenciana i ha assegurat que “els serveis públics que la ciutadania rep no són proporcionals respecte als impostos que paga”. Per això, ha insistit en els efectes positius de potenciar “una Comunitat activa, amb beneficis ficals i atractiva, que rep empreses i inversions i l’economia domèstica de les quals té incentius fiscals”, per activar l’economia i disposar de majors i “més justos” ingressos.

Violència de gènere i dades d’identitat

En matèria de violència de gènere, el president ha assenyalat que la “unitat d’acció” del Consell per combatre la violència contra la dona es materialitzarà en l’adopció de mesures que permetran “reforçar la protecció a la dona”, i ha denunciat que en l’últim any s’han incrementat més de 20.000 les denúncies per maltractaments i, alhora, s’han tancat la dona.

El cap de l’executiu valencià també s’ha referit a la defensa de les senyes d’identitat valenciana a través d’una llei que establirà garanties perquè no s’incompleixi la Constitució Espanyola i que defensarà la música, la història, la llengua, les tradicions, les festes de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha avançat que es contempla recuperar la música com a assignatura de l’Ensenyament Secundari, i que aplicarà “el sentit comú” pel que fa al requisit lingüístic.

Una sanitat “eficaç”

En matèria de sanitat, Carlos Mazón ha assenyalat que el marc per prendre decisions “ha de ser lʻeficàcia”. “La col·laboració publicoprivada es mantindrà o s’eliminarà en funció de l’eficàcia, no en funció d’un marc ideològic od’un model prestat. Si apostar per la col·laboració publicoprivada és més eficaç mantenint la titularitat pública, la universalitat i la gratuïtat, ho farem”.

Nova unitat de fons europeus

En el transcurs de l’acte, el president de la Generalitat ha criticat que el Consell anterior “no va dissenyar una estratègia de fons europeus adequada que li permetés obtenir més recursos”. Així, Carlos Mazón ha anunciat que, des de Presidència de la Generalitat, “coordinarem una Unitat de Fons Europeus que tindrà el seu reflex en cadascuna de les conselleries”.

Així mateix, ha apuntat que, en matèria de finançament autonòmic, “aplicar rigor pressupostari és compatible amb ser exigents, amb reivindicar allò que ens correspon, allò que no se’ns ha compensat i allò que se’ns deu. Són estratègies paral·leles”.

Carlos Mazón ha retierat que a la Comunitat Valenciana “teníem els impostos i la pressió fiscal més alta i el govern més car, i el resultat ha estat el dèficit més alt i el deute més gran”, per la qual cosa ha lamentat que “heretem una gran llosa de la gestió anterior que és el deute autonòmic”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: