Bravo visita l’Oficina Especialitzada en Violència de Gènere a la Ciutat de la Justícia de València

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit amb la delegada de Govern de la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, i la presidenta de la Comissió d’Interior de Congrés, Ana Botella, perquè coneguin l’assistència que es presta a l’Oficina Especialitzada en Violència de Gènere de la Generalitat a la Ciutat de la Justícia.

L’Oficina Especialitzada en Denúncies de Violència de Gènere de València ha dut a terme una tasca essencial des que va obrir les portes a l’abril de 2019. Des de llavors, ha atès i protegit a 1.132 dones, és a dir, pràcticament dos a el dia.

En el que portem d’any, s’han assistit a 240 dones i 139 han denunciat. Això suposa un increment de l’60% en el nombre de denúncies respecte a el primer trimestre del 2020. El personal especialitzat compost per policies, equips psicosocials i lletrats i lletrades de torn d’ofici acompanyen i protegeixen a les víctimes des del primer moment.

A l’Oficina, les dones interposen una denúncia cada 48 hores contra els seus presumptes maltractadors. Aquest és un fet destacable perquè a la Comunitat Valenciana, les dones víctimes de violència de gènere triguen, de mitjana, set anys i quatre mesos en verbalitzar la seva situació. En dos anys s’han tramitat 486 denúncies.

Aquest projecte és pioner i únic a Espanya en col·laboració amb el Ministeri d’Interior i està previst que aquest mateix any s’obrin dues oficines especialitzades més: una a Alacant i una altra a Castelló, amb les mateixes prestacions que la de València.

Finalment, la consellera ha defensat que el canvi climàtic ha provocat que el foc sigui una amenaça “contra la qual es treballa durant tot l’any ja que, per exemple, en 2018 es van produir 2,5 incendis a el dia, però és cert que s’agreuja en aquesta època “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: