Bravo rep l’informe de la Comissió de Competència Lingüística per accedir a la funció pública

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha rebut aquest dilluns l’informe elaborat i consensuat per la Comissió de Competència Lingüística que servirà de base per regular la capacitació lingüística per accedir a la funció pública valenciana.

L’informe estableix el certificat de Valencià necessari per als diferents grups del personal de l’Administració Pública i, pel que fa a l’exigència per als grups A1 i A2, la Comissió trasllada dues alternatives que la Conselleria de Justícia estudiarà per elaborar el decret.

Així mateix, la Comissió ha acordat que el decret que regule la capacitació del Valencià ha d’anar acompanyat del decret d’homologació de la Conselleria d’Educació, que determinarà quin nivell lingüístic de Valencià podrà acreditar l’alumnat quan finalitze cadascuna de les etapes educatives.

L’informe de la Comissió també recorda que l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana preveu que correspon a la Generalitat garantir l’ús normal i oficial del Valencià, així com del Castellà, sense que cap persona pugui ser discriminada per raó de la llengua emprada.

Informació i Foto: Generaltiat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: