Bravo destaca que els 17,5 milions que costaran els nous jutjats de Gandia “són la major inversió en Justícia a la Safor des de 1995”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha signat aquest dilluns, al costat de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, l’acta de replanteig de les obres de l’nou Palau de Justícia de la capital de la Safor, que suposarà una inversió de 17,5 milions d’euros i que es preveu que concloguin en un termini de 24 mesos.

La consellera ha destacat que aquest projecte suposa, per al partit judicial de Gandia, una inversió “que és la més gran que s’ha realitzat en aquesta matèria des que la Generalitat va assumir les competències de Justícia a l’any 95”.

El nou Palau de Justícia serà la primera seu de nova planta inclosa en el Pla d’Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana amb el que, segons la consellera, “serà un referent que incorpora tots els estàndards que avui en dia exigim perquè una infraestructura judicial respongui a les necessitats de la Ciutadania de, és a dir, segura, confortable, eficient, sostenible i accessible “.

Es tracta d’un edifici de cinc plantes repartides en 16.000 metres quadrats al barri de Santa Anna i que contindrà 11 òrgans judicials

“El Palau, ha afegit no només va a concentrar tots els òrgans judicials” que fins ara estaven dispersos en cinc seus diferents, sinó també “tots els serveis que la Generalitat posa a disposició de les víctimes com l’Oficina d’Assistència a les víctimes de l’Delicte, la Unitat de Valoració Integral Forense o la càmera Gesell “.

A l’octubre de 2020 es va presentar el projecte de el nou Palau de Justícia. “Aquests onze mesos -ha explicat Gabriela Bravo- han estat necessaris per dur a terme els tràmits per a la licitació i adjudicació de el projecte que s’han fet en estreta col·laboració amb l’Ajuntament” a l’alcalde, José Manuel Prieto, la consellera ha agraït, en nom de la Generalitat, “el seu compromís i dedicació, així com el treball previ realitzat per la seva predecessora, l’avui ministra Diana Morant”.

Un dinamitzador econòmic

La consellera ha subratllat que la construcció dels nous jutjats portarà “un doble impuls per a la ciutat” perquè, en primer lloc, l’execució d’una obra d’aquesta magnitud suposa “un revulsiu econòmic”.

D’altra banda, un cop construït l’edifici “la presència diària de les 150 persones que treballaran a l’edifici, així com els seus 300 usuaris diaris que beneficiaran el teixit comercial i social d’un barri com el de Santa Anna”.

La decisió d’ubicar els nous jutjats en aquesta zona va sorgir de la participació ciutadana ja que va ser l’associació de veïns la que va sol·licitar un equipament públic per al barri i aquesta petició va ser atesa per l’Ajuntament.

Millores en l’Administració de Justícia de la Safor

Per a la consellera, aquest projecte “no és un punt de partida, sinó la culminació d’una aposta per la millora de l’Administració de Justícia en aquesta comarca que ha estat una de les prioritats de Consell de l’Botànic des de 2015”.

La consellera feia referència així a el trasllat de la Fiscalia que, fins fa tres anys, estava situada en dos habitatges del carrer Ciutat Laval on havien de treballar 10 fiscals i vuit funcionaris amb no poques estretors. Per acabar amb aquella situació es va adequar l’edifici del carrer Benicanena, on el Ministeri Públic compta amb unes instal·lacions dignes.

A més, Gandia ha estat també un dels primers partits judicials on s’ha renovat tot el sistema de gravacions de vistes de el Programa Aurea.

També es va procedir a la renovació integral de parc informàtic, l’ampliació de l’ample de banda de les línies de comunicacions judicials i a el repartiment d’ordinadors portàtils a tots els jutges, jutgesses, magistrats i magistrades que els van sol·licitar.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: