Bravo defensa que l´atenció a les víctimes sigui un dels eixos centrals de l´acció de la Justícia

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat que latenció a les víctimes de delictes ha de ser un dels eixos centrals de lacció dels tribunals tal com és característic del Model Valencià de Justícia. Així ho ha explicat a la conferència inaugural que ha impartit aquest dimarts a la Facultat de Dret de la Universitat de l’Havana en el marc de les jornades sobre Accés a la Justícia i Ensenyament Jurídic Clínic.

Bravo ha explicat a estudiants i professorat participants a la trobada que el Model Valencià recull que ningú pugui quedar exclòs de l’accés a la Justícia. Per aquest motiu “l’Estat està obligat a posar en marxa tots els mecanismes integrats dins del sistema judicial per donar cobertura i protecció a tots i totes i, especialment, a les persones més desafavorides i als col·lectius més vulnerables”.

La consellera ha posat com a exemple la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte ja que sense elles “es registraria un nombre de denúncies molt menor ja que a aquestes persones se’ls acompanya i ajuda en tot el procés judicial i se’ls brinda atenció psicològica i també assistència social”.

En aquest sentit, Bravo també ha fet una menció especial a “les dones víctimes de la prostitució i tracta”, que “si no comptessin amb aquesta ajuda, no se sentirien capaços de denunciar” perquè cal evitar en tot moment “que el procés judicial es converteixi en un procés de victimització a les víctimes”, ha conclòs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: