Bravo defensa el Model Valencià de Justícia Accessible i Inclusiva

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha posat en valor el Model Valencià de Justícia Accessible i Inclusiva, que engloba iniciatives pioneres en matèria daccés a la Justícia en condicions digualtat com són la creació dun servei dassistència jurídica i mediació gratuïts, l’adaptació de resolucions judicials en fàcil lectura, la creació d’Unitats d’Atenció Social, una guia per a l’accés a la Justícia de les persones amb diversitat funcional i l’eliminació de barreres que impedeixen l’accés a la Justícia.

La titular de Justícia ha indicat que “com a responsables públics hem de proporcionar a les persones amb discapacitat, els mitjans necessaris perquè els seus drets estiguin garantits”. Així ho ha manifestat en la inauguració de les Jornades especialistes en persones amb discapacitat i majors, organitzades per la Fiscalia de l’Estat, ia la qual han assistit la Fiscal Superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, i la Fiscal de Sala per a la Protecció de persones amb discapacitat i gent gran de la Fiscalia General de l’Estat, María José Segarra.

A la jornada també hi ha participat la directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, Àngels Bixquert Sanz.

Finalment, la consellera ha destacat que les jornades que comencen aquest dimarts “són una oportunitat per plasmar accions de futur que permetin avançar cap a un sistema jurídic més igualitari” i ha assegurat que “garantir un Estat de Dret accessible per a tothom ha de ser un compromís d’Estat”

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: