Política

Bravo acorda amb els sindicats la convocatòria d’oposicions per a cobrir més de 2.400 llocs en l’Oferta d’Ocupació Pública de 2018

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha acordat amb els sindicats amb representació a la Mesa Sectorial de Funció Pública la convocatòria d’oposicions per a cobrir un total de 2.417 de les quals 1.450 places corresponen al torn lliure i 967 a promoció interna.

Així es conformarà l’Oferta d’Ocupació Pública (OPE) per a l’any 2018 segons s’ha decidit en la reunió celebrada aquest dimecres a València en la qual s’ha informat a les centrals sindicals que l’OPE de 2018 es fusionarà amb la de 2017 (amb 2.008 places) per la qual cosa l’oferta conjunta serà de 4.425 llocs de treball.

El notable augment del nombre de llocs que s’oferiran es justifica en el fet que els límits imposats pel Govern són menys severs que en anys anteriors. De fet, la taxa de reposició (el nombre de places que es poden convocar per substituir els treballadors que s’han jubilat) s’ha establert en el 100% dels sectors prioritaris (seguretat, sanitat i benestar social, bàsicament) i el 75 % per a la resta de categories professionals.

Tal com ha explicat la consellera, “així podem traslladar la recuperació econòmica a l’àmbit de l’Administració i contribuir a la generació d’ocupació que redunda en una millora dels serveis públics”.

La consellera també ha afegit que l’OPE permetrà “reforçar sectors bàsics com els assistencials i els vinculats a la lluita contra el frau fiscal, la concessió d’ajudes públiques, l’assessorament jurídic i de gestió de recursos, la prevenció i extinció d’incendis, el ocupació, l’agricultura i el suport al turisme i l’activitat cultural, entre d’altres “.

D’aquesta manera, en l’OPE destaca la convocatòria de 400 llocs per a administratius i auxiliars, 123 de tècnics d’Administració General; 35 places per a tècnics de Medi Ambient; 120 llocs d’Orientació Laboral i més de 600 entre educadors d’Educació Infantil, Educació Especial i especialistes en Atenció Sociosanitària, entre d’altres.

El Decret aposta, decididament, per la diversitat funcional en la mesura que es reserva més d’un 7 per cent de la totalitat de les places per a ser cobertes entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent.

També es promou i respecta la igualtat de gènere perquè s’apliquen les mesures previstes en el Pla d’Igualtat de la Generalitat i es preveu que, com a criteri de desempat, siguin dones les seleccionades en el cas que elles estiguin infrarepresentat dins el cos o escala objecte de la convocatòria.

El decret de l’OPE també inclou una sèrie de mesures perquè els processos de selecció es regeixin pels principis d’agilitat, eficàcia i eficiència. S’està preparant una sèrie d’ordres que, entre altres coses, fusionarà convocatòries de l’OPE de 2017 amb la de 2018 en aquells processos que sigui possible.

També es crearà una Comissió Permanent de Selecció que, entre les seves funcions, serà l’encarregada de l’elaboració i correcció de les proves comunes que hi hagi en diverses convocatòries.

Segons ha explicat Gabriela Bravo, aquestes mesures estan orientades, sobretot, “al fet que no s’eternitzin els processos selectius” i per això, “l’objectiu és que els processos dels Cossos A1 i A2 tinguin una durada màxima de 11 mesos i els dels restants cossos un màxim de 8 mesos “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint