Borriana reforça a l’abril el tractament contra els mosquits

L’Ajuntament de Borriana ha reforçat des del passat mes de març els tractaments per evitar la proliferació de mosquits arran de les pluges recents i de la pujada de temperatures, encara que la regidoria de Salut que dirigeix ​​Dolors Carbonell realitza actuacions de control de plagues de mosquits durant tot l’any a través de l’empresa concessionària Lokímica, encarregada de la seva gestió.

Segons ha confirmat la regidora, “al març i abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals, després dels primers episodis de pluges d’aquesta primavera i davant la pujada de temperatures, per evitar l’aparició de focus de mosquits”.

A més, ha recordat als veïns i veïnes del municipi la importància d ‘ “evitar els estancaments d’aigua en galledes, bidons i basses en parcel·les privades”.

La responsable de l’àrea ha recordat que amb la finalitat de mantenir el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més, “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l’Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l’any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara o en el període estival”.

Al municipi, el tractament durant tot l’any està orientat a “evitar l’aparició d’insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant a més amb el monitoratge de les zones i detall de resultats”, el que permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar “.

També ha concretat que els tractaments es realitzen tots els mesos de l’any i els productes empleats, ha assegurat, “són innocus per al medi ambient, no afectant en cap concepte a la qualitat de les aigües ni a les zones, protegides o no, de fauna i flora “.

Pel que fa a les zones de tractament, l’edil de Salut ha explicat que s’estén “des del nucli urbà a la zona marítima, en àrees on pot produir-estancament d’aigua i zones on hi ha vegetació abundant i estancament d’aigua”.

Durant l’any, el tractament és mensual, quinzenal o setmanal, depenent de l’època de l’any, i durant alguns mesos a l’obtenció de dades es realitza en 20 punts de monitorització de terme municipal.

Aquestes actuacions es complementen amb els tractaments que realitza la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials al terme municipal

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: